Cum pregătești copiii pentru sezonul rece. TOP 3 metode care ajută la întărirea imunității

Venirea sezonului rece dă fiori pe șira spinării părinților care au copii în colectivitate – în creșe, grădinițe, școli –  și care se gândesc cu groază că urmează o perioadă în care cei mici vor fi mai mult bolnavi decât sănătoși. Fie că e vorba de viroze respiratorii, enteroviroze sau boli de piele, acestea pot fi ținute la distanță, dacă atât părinții, cât și copiii pun în practică și respectă câteva reguli de bază, ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

Află din acest articol care sunt top 3 metode ce  îți vin în ajutor ca să menții în parametri normali sistemul imunitar al copilului tău.

Ce este și cum funcționează sistemul imunitar

Sistemul imunitar mai este numit și cel de-al doilea creier al organismului, pentru că lucrează în permanență pentru a proteja corpul de infecții, virusuri, bacterii sau ciuperci. Sistemul imunitar nu poate fi văzut, nu poate fi palpat, dar poate fi stimulat și ajutat, astfel încât să lucreze eficient, mai ales în perioade de maxim stres pentru organism, cum sunt toamna și iarna. Iată prin ce metode poate fi ajutată imunitatea, în special, în cazul copiilor.

1. Alimentație echilibrată, petrecerea timpului în aer liber și odihnă

Cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate face pentru copilul său, ca să îi ajute imunitatea este să îi ofere o alimentație variată, echilibrată, fără dulciuri, bogată în legume și fructe proaspete.

Ca să funcționeze în parametri optimi, imunitatea are nevoie de combustibil. Iar acest combustibil poate fi luat din natură, mai exact din alimente proaspete, neprocesate și calitative.

În loc să îi dai 5 lei pentru un corn cu ciocolată, mai bine pregătește-i copilului tău, pentru pauza de la școală, un sandviș cu unt și o bucata de piept de pui la grătar, peste care așezi o frunză de salată și o felie de roșie. Pe lângă faptul că îl va sătura pe cel mic, sandvișul îi va oferi și o porție zdravănă de vitamine.

Alături de o alimentație sănătoasă, nu ezita să petreci cât mai mult timp cu copilul în aer liber, mai ales dacă vremea e călduță și fii atent ca cel mic să doarmă minimum 9 ore pe noapte. Astfel te asiguri că organismul este odihnit, iar sistemul imunitar își face treaba și ține bolile la distanță.

2. Suplimente pentru imunitate

În timpul sezonului rece, sistemul imunitar este mai fragil. Iar primii expuși la boli sunt copiii. Specialiștii recomandă pentru întărirea imunității și cure cu suplimente alimentare.

Primul supliment pe listă este vitamina C. Însă, după o discuție cu medicul, e posibil să vi se recomande și un complex de vitamine și minerale.

În farmaciile naturiste sau pe site-urile de profil găsești o gamă bogată de vitamine naturale ce pot fi administrate, atât copiilor, cât și adulților.

3. Igiena corespunzătoare

Fii atent la igienă, dacă vrei ca sistemul imunitar al copilului tău să funcționeze perfect. Pare banal, însă spălatul pe mâini este primul lucru care trebuie făcut atunci când cel mic ajunge în casă, de la școală sau de la joacă. Învață copilul, încă de la vârste fragede, că e important să pună mâna la gură când strănută, când tușește sau cască și va evita astfel răspândirea unui posibil virus.

Deasemenea, în perioada rece evită să mergi cu mijloacele de transport în comun la ore de vârf. Dacă, totuși, nu poți face acest lucru, învață-ți copilul să poarte la el o mască de protecție, pe care să și-o pună pe gură în momentul în care urcă în autobuz, tramvai sau metrou.

Tu la ce alte metode pentru protejarea și întărirea imunității apelezi în pragul sezonului rece?

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.