Dilema liberală, a participa sau a nu participa la ședința de azi a Consiliului Județean?

pietricica turism

Scandalul împărțirii banilor aflați la dispoziția Consiliului Județean pentru a fi direcționați spre primăriile din județ creează probleme nu numai primarilor. Consilierii județeni ai PNL trebuie să aleagă între a participa la ședință și a asigura cvorumul ( în cazul în care vor lipsi doi pesediști-aldiști sau vicepreședintele Dulamă) și a vota hotărâri importante pentru județ sau a protesta în continuare împotriva împărțirii discreționare a banilor, fără discuții și fără a ține cont de necesitățile tuturor localităților.
O postare a lui Florin Hopșa, liderul consilierilor PNL, pe pagina sa de socializare este mai mult decât lămuritoare în acest sens.
”Consiliul Județean Neamț a primit, conform Legii bugetului de stat, 28.492.000 lei pentru a fi repartizați exclusiv localităților din județ.
Conform repartizării PSD, propusa printr-un proiect de hotărâre de consiliu județean, localitățile conduse de primari liberali (25 de localități – aprox 50% din populația județului) ar trebui să primească însumat 3.100.000 lei – 10,88% din suma totală.
Exemplu : Piatra Neamț și Roman vor primi de 10 ori mai puțin decât o comuna condusă de primar PSD in condițiile în care aceasta are populația de 30 de ori mai mică.
În cazul în care noi, consilierii județeni ai PNL, nu vom participa la aceasta sedința și nu vom asigura cvorumul sedinței, pentru ca Nu putem sa votam acesta MIZERIE de repartizare, prim consilierul PSD Ionel Arsene va ieși în spațiul public și va MINȚI cu nerușinare spunând ca noi liberalii suntem împotriva la tot ce-i bun de facut în județ.
Credeți că va mai dura mult acesta bătaie de joc față de nemțeni ??”
Simplificând problema, dacă va lipsi un singur consilier PSD sau ALDE, personajul decisiv pentru asigurarea cvorumului va fi Laurențiu Dulamă de la PMP. Motive nu are să fie alături de PSD, de unde i s-au tras cam toate problemele care le are, dar nici alături de PNL, unde nu este agreat fie din cauze mai vechi ( constituirea Consiliului Județean în 2016) sau mai noi, venite pe considerentul că mai ușor se negociează cu unul care s-a predat deja, precum Gavrilescu. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.