Două noi contracte la Spital: modernizarea și extinderea UPU și reabilitarea Oncologiei

pietricica turism

Dacă este să ne raportăm la contul de Facebook în dreptul căruia este numele lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, în ultimele zile s-au semnat  două contracte importante pentru sistemul de sănătate din Neamț.

Primul se referă la modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în valoare de 7 milioane de lei. ”De la bugetul județului se va suporta suma de aproape 400.000 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 135.000 de lei, ceea ce reprezintă partea de cofinanțare. (…) În urma lucrărilor, la UPU vor fi asigurate circuite distincte pentru pacienți, însoțitori și personal medical, sisteme de ventilație, finisaje și legături funcționale interne. Tot prin acest proiect se vor realiza intervenții asupra clădirii în care funcționează UPU (Corp C3) prin recompartimentări și lucrări de anvelopare termică, se va asigura sistematizarea pe verticală etc. (…)Lucrarea este amplă și de durată, dar la finele ei, Unitatea de Primiri Urgențe de la Piatra Neamț va fi modernă și conformă cu cerințele UE”, scrie pe respectiva pagină de socializare.

Al doilea proiect, ”devenit certitudine”, se spune, este modernizarea Secției de Oncologie: ”Aceasta va fi reabilitată integral, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, iar Consiliul Județean Neamț va asigura cofinanțarea. Lucrările vor dura circa un an și vor începe după ce vom obține toate avizele necesare pentru intervenții. La finalul proiectului, Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va fi la nivel european!”, este asigurarea venită de la președintele CJ Neamț.

Cele două proiecte anunțate sunt mai mult decât binevenite, există doar o lipsă de comunicare despre modul în care ele vor fi integrate în cadrul proiectului privind noul spital de la Piatra Neamț, pentru a explica cum este depășit riscul unor suprapuneri. Iar în privința modernizării Oncologiei nu este foarte clar dacă va fi modernizată clădirea și după aceea vom avea tot secția de Oncologie acolo sau spațiul va primi o altă destinație, în condițiile în care bolnavii probabil vor fi relocați în spital pe timpul lucrărilor.

V.B.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.