Deși părea să nu-și fi dorit, prefectul și primarul s-au întâlnit la școală

Deschiderea anului școlar 2019-2020 i-a adus alături pe prefectul Daniela Soroceanu și pe primarul Dragoș Chitic, care au făcut parte din prezidiu la ceremonia desfășurată pe terenul de sport al Colegiului Național ”Calistrat Hogaș”. Evenimentul în sine, deși unul prezumat armonios și plin de speranță, nu a netezit asperitățile evidente dintre cei doi. Și nici prezența preotului, care a oficiat un Te Deum întru binecuvântarea elevilor și a profesorilor, nu a avut efect pacifist. Imediat ce și-a încheiat discursul, unul plin de emoție declarată, având în vedere că a fost elevă a colegiului, doamna prefect Daniela Soroceanu a plecat. Chiar înainte ca Dragoș Chitic să vorbească.

Elegant, directorul colegiului, profesorul Florin Irimia a explicat retragerea grațioasă a prefectului prin faptul că trebuie să ajungă și la alte școli. După care i-a mulțumit primarului că, întotdeauna, a sprijinit activitatea Colegiului ”Calistrat Hogaș”, o unitate de elită cu rezultate remarcabile. De altfel, elevii merituoși au fost menționați și au primit diplome în aplauzele colegilor, iar directorul a precizat că promovabilitatea la bacalaureat a fost de 100% și ultima medie de intrare de anul acesta de peste 8.

Prinsă, însă, cu treburile județului, cât timp a vorbit directorul despre performanțele colegiului, Daniela Soroceanu a stat cu ochii în telefon și a scris mesaje. O preocupare care îi dă o notă la fel de proastă ca unui domn din spatele ei care, deși în prezidiu, a mestecat continuu gumă. Noroc că elevii n-au observat astfel de detalii, fiind ocupați la rându-le să schimbe impresii cu colegii.

IMG_3327
IMG_3325
IMG_3335
IMG_3321
IMG_3331

În fine, o altă pată (neagră) de culoare a fost prezența unui câine absolut dezorientat, care după ce-a adulmecat câțiva copii de gimnaziu și nu și-a găsit locul s-a retras din perimetrul oficial și s-a dus spre curtea interioară. Unde era un alt cățel, foarte mic, cam de clasa pregătitoare așa.

C.M.