FOTO&VIDEO “Mâtzele Negre”-o nouă garnitură, aceleaşi performanţe

pietricica turism

Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ continuă, şi în 2019, performanţele excelente din anii precedenţi, deşi echipa trece printr-un proces de modificare a lotului. Din formaţia pe care o prezentam în paginile “Mesagerului de Neamţ” din vara lui 2018 au mai rămas doar Loredana Apăvăloaiei, Izabela Barna şi Diana Mîndrilaş. Au fost cooptate, între timp, Karina Lămătic, Carina Nacu, Paula Ciorobâtcă, Ioana Iftime, Denisa Adăscăliţei, Ștefana Iftime și Georgiana Mihăeş. Cu toate acestea, nivelul performanţelor nu a scăzut, “Mâtzele Negre” formând o echipă din ce în ce mai respectată.

SUS, DE LA STÂNGA LA DREAPTA: Prof. Eusebiu Popa, Loredana Apăvăloaiei, Karina Lămătic, Izabela Barna, Diana Mîndrilaş, Carina Nacu şi Paula Ciorobâtcă (cpt); JOS, DE LA STÂNGA LA DREAPTA: Ioana Iftime, Denisa Adăscăliţei, Ștefana Iftime și Georgiana Mihăeş

Anul competiţional 2019 a debutat pentru Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ în luna mai. A fost atunci o participare aplaudată la Cupa “Sf. Ioan Valahul”, organizată de Clubul Sportiv Parohial “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Bucureşti. Ultima zi a lunii mai a însemnat participarea la “Noaptea Sportului Pietrean”, manifestare ajunsă la ediţia a II-a.

Luna iunie a adus despărţirea de fostul căpitan, Adelina Stoian. “Mulțumim Adelina Mihaela! Succes mai departe! Respectul meu! Ai fost un căpitan de echipă pe care ne-am putut baza, lider incontestabil. Oricând ești binevenită alături de Mâtzele Negre! Doamne ajută la examenul de capacitate!”, nota profesorul Eusebiu Popa, pe pagina de Facebook a “Mâtzelor Negre”.

Principala reuşită a lunii iunie a fost locul I la concursul Oval 5 Beach Rugby România, bilanţul fiind patru victorii și două egaluri. În aceeaşi lună, elevele profesorului Eusebiu Popa au participat cu succes şi la Cupa “Recoltei”, organizată în localitatea suceveană Băneşti.

În iulie, “Mâtzele Negre” au câştigat, din nou, Cupa “Ștefan cel Mare și Sfânt”, competiţie organizată de Clubul Sportiv Parohial “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Bucureşti. “Cea mai bună jucătoare a fost Denisa Adăscăliţei, deşi avea, la acel moment, doar o lună de antrenamente! Dar toate fetele au depus un efort extraordinar la o temperatură de peste 35 de grade!”, mai spune profesorul Eusebiu Popa.

Luna august a adus trei noi participări aplaudate ale componentelor Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ la diverse competiţii. Prima dintre acestea a fost pe 3-4 august – Memorialul “Cristi Breb” de la Timișoara. Pe 15 august, s-a participat la o competiţie în localitatea Plopeni-Salcea (Suceava), prilej cu care organizaţia “Prietenii rugbyului sucevean” a oferit un cadou extrem de util echipei pietrene – o pereche ghete. În fine, dar nu în ultimul rând, cea mai recentă apariţie a elevelor profesorului Eusebiu Popa s-a produs, pe 24 august, la Memorialul “Ion Viorel” de la Focşani. Fetele nu s-au dezminţit, învingând CSM Suceava, cu 30-20, şi Clubul Sportiv Parohial “Ștefan cel Mare și Sfânt” Bucureşti, cu 45-20.

Partenerii formaţiei Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ sunt RIFIL, mulţumiri speciale fiind adresate doamnei Valerica Leonte, Asociaţia “Culiţă Tărâţă, TEMAD România, Dinamic 92, Cibibon, Promotop Iaşi şi Megatravel.

GALERIE FOTO:

VIDEO DE LA ANTRENAMENTUL DIN DATA DE 29 AUGUST:

(M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.