Profesori Pro Urbe la Târgu Neamț

Trei profesori din Târgu Neamț vor primi titlul Pro Urbe, cel de-al doilea titlu onorific, ca semnificație, pe care îl pot acorda autoritățile locale. Distincția le este acordată pentru activitatea și reușitele lor în promovarea orașului și pentru că, într-un fel sau altul, și-au pus amprenta asupra comunității locale. Ceremonialul va avea loc astăzi, 6 septembrie, în cadrul Zilelor Orașului Târgu Neamț, care se desfășoară sub genericul ”Oamenii locului”, în perioada 6-8 septembrie.

Prof. Angela Tolocan devine cetățean Pro Urbe al Târgului ”pentru întreaga sa activitate didactică”, de-a lungul căreia a pregătit ”generații de elevi în spiritul excelenței educaționale”.

Prof. dr. Vasile Diaconu, cel care, de mai bine de un deceniu, scoate la lumină zestrea îngropată în siturile arheologice ale Târgului și localităților învecinate (detalii aici), va primi acest titlu din motive evidente, la care se adaugă, firesc, recunoștința oficială pentru eforturile și perseverența pe care acesta le-a demonstrat de-a lungul activității sale dedicate patrimoniului istoric al zonei.

Pentru prof. Emanuel Bălan stă chezășie munca sa de la catedră, recunoscută și prin premiile obținute de elevii săi la competițiile în care au participat. (Mesagerul)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *