Garajul Ambulanței Târgu Neamț nu avea senzor de fum, autosanitarele au ars conform legii

Incendiul care a ”indisponibilizat” practic 3 autosanitare din dotarea Substației de Ambulanță Târgu Neamț a pornit de la compartimentul motor al mașinii care a ars în totalitate.

Comisia care va trebui să stabilească exact cauza incendiului are două variante de lucru: instalația de 12 V sau cea de 220V. Spre deosebire de o mașină obișnuită, autosanitara are un dispozitiv de încărcare pentru defibrilator. Este posibil ca de acolo să fi pornit incendiul. Cert este că autosanitara care a ars se întorsese de la o intervenție de puțin timp și era parcată în garaj între alte două ambulanțe, care au fost afectate de flăcări. Incendiul nu a putut fi observat de personalul de serviciu, pentru că garajul este în partea laterală stângă față de dispecerat, într-un spațiu situat în spatele Primăriei Târgu Neamț. Un locatar de la blocul de vizavi a văzut fum și a sunat la 112.

Garajul în care se aflau cele 3 ambulanțe nu este prevăzut cu detector de fum. Asta pentru că s-ar declanșa alarma de incendiu ori de câte ori o autosanitară ar porni, ca să plece la intervenție. De data asta, un detector de fum ar fi ajutat la descoperirea incendiului în fază incipientă. Dar, după cum a precizat Andrei Grancea, șef de detașament în cadrul ISU Neamț, instituția nu avea obligația legală să doteze garajul cu senzori de fum. Ceea ce înseamnă că ambulanțele au ars în conformitate cu litera și spiritul legii. (C.M.)

GALERIE FOTO

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.