Gheorghe Ștefan , achitat din lipsă de probe, în dosarul cu plic ”strict secret” de la SRI!

Tribunalul Neamț l-a achitat astăzi, 4 septembrie, pe Gheorghe Ștefan, într-unul din dosarele în care a fost judecat pentru finanțarea ilegală a Clubului de Fotbal FC Ceahlăul. Faptele sunt din anul 2010, când ”inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu firma Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret“. Firma în cauză este SC Construcții Hidrotehnice SA Iași, o societate care apare, prin reprezentanții săi de frunte, Ioan Careja și Costel Moga, și în dosarul penal de trafic de influență al lui Ionel Arsene.

Revenind la Gheorghe Ștefan, procurorii DNA au stabilit că la solicitarea lui, ”în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator“.

În cursul judecății, la termenul din ziua de 27 martie, a fost un moment inedit în sala Tribunalului Neamț. SRI a trimis un plic, cu mențiunea ”strict secret” și n-a putut fi deschis pentru că doar judecătoarea deținea certificatul ORNISS care-i permite accesul la documente clasificate.

Important este că, pentru a doua oară, Tribunalul Neamț îl achită pe Gheorghe Ștefan într-un proces de corupție, din lipsă de probe indubitabile (”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”). Lucru cu care, prin prisma obligațiilor de serviciu, procurorii DNA nu sunt de acord, așa că procesul se va muta la Curtea de Apel Bacău de îndată ce sentința va fi atacată.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *