Ionel Arsene: ”Până la sfârșitul mandatului cred că vom reuși să modernizăm 90% din drumurile naționale și județene care străbat județul nostru!”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat din nou în Neamț, pentru a verifica stadiul lucrărilor la infrastructura rutieră a județului. Vizita s-a desfășurat în principal în zona Bicaz, unde se derulează o investiție de peste 300 de milioane de lei. Alături de ministrul Cuc, s-au aflat președintele CJ Ionel Arsene, cei doi vicepreședinți de la județ, precum și oficiali ai CNAIR, ai DRDP Iași și ai orașului Bicaz.

Prima oprire am făcut-o pe drumul Piatra Neamț – Bicaz, care a fost deja finalizat. Apoi am verificat cum se derulează lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului, o investiție în valoare de 302 milioane de lei, unde se lucrează foarte intens! E ca la autostradă! Sunt 14 foreze care toarnă coloane de susținere pe acest sector de drum. Se intervine simultan în mai multe puncte pe acest traseu, se muncește inclusiv noaptea, pentru recuperarea întârzierilor din lunile trecute, când a plouat foarte mult”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Potrivit acestuia, lucrarea este ”extrem de complexă, necesitând consolidări ale versanților care provoacă alunecări de teren”. ”Au fost identificate 74 de puncte de calamitate și s-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Pe numai 480 de metri sunt fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 cm, forate la adâncimi de până la 23 de metri!”, a adăugat Ionel Arsene.

Un subiect al discuțiilor cu ministrul Răzvan Cuc l-a constituit și drumul expres Piatra Neamț – Bacău, pentru care ministerul a demarat deja procedurile și, după toate aparențele, în jurul datei de 4 octombrie, se va semna contractul pentru investiție. Președintele CJ Neamț l-a invitat deja pe Răzvan Cuc în județ, cu acest prilej.

În ritmul actual al lucrărilor pe drumurile din Neamț, până la sfârșitul mandatului, cred că vom reuși să modernizăm 90% din drumurile naționale și județene care străbat județul nostru!”, a încheiat Ionel Arsene.

GALERIE FOTO
alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.