LIGA A IV-A Cordun şi Horia-victorii detaşate; Borca şi Răuceşti au avut ceva emoţii

pietricica turism

Duminică, 1 septembrie, a început ediţia 2019/2020 a Ligii a IV-a în cele două serii stabilite de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Neamţ.

BRADU BORCA

În Seria A, principalele favorite s-au impus în deplasare, dar cu dificultate. Vicecampioana Bradu Borca a depăşit Viitorul Podoleni cu scorul de 3-1 (3-1), golurile fiind marcate de Antim, Talpan şi Crengăniş. „A fost mai dificil decât ne aşteptam. Consider că problema la acest meci a fost evoluţia noastră. În momentul de faţă, Bradu Borca are o componenţă nouă, jumătate de la Iaşi şi jumătate de la Piatra Neamţ. Mai avem mult de lucrat la capitolul omogenizare. Este primul meci în această formulă. Suntem în căutarea formulei cele mai potrivite, pentru a ne putea duela cu Speranţa Răuceşti, pentru şefia seriei. Momentan, importante sunt cele trei puncte câştigate. Am respectat adversarul, am fost foarte serioşi, dar atât putem acum. Va trebui să jucăm de trei ori mai bine, când ne vom întâlni cu cei de la Răuceşti”, a declarat Răzvan Gorea, reprezentantul formaţiei Bradu Borca.

Şi Speranţa Răuceşti a avut o partidă mai dificilă decât se anticipa, câştigând cu 2-1 (1-0) pe terenul Ozanei Timişeşti. Au marcat Monoranu şi Patrichi, golul gazdelor fiind realizat de Sandu.

„Eu sunt în general mulţumit de evoluţia noastră, cu micile excepţii care au fost pe faza de apărare. Mă aşteptam la astfel de sincope în anumite momente, deoarece relaţiile noastre de joc nu sunt încă sudate. Sunt convins că aceste probleme se vor regla de la meci la meci. Şi terenul a fost dificil, iar adversarii ambiţioşi şi determinaţi. Atât noi, cât şi Borca trebuie să ne aşteptăm la astfel de opoziţie din partea mai multor adversari din serie. M-au mulţumit foarte mult portarul Bicleanu, care a dat încredere echipei şi Monoranu, care a marcat, s-a zbătut foarte mult, fiind un câştig cert pentru formaţia noastră. Având doar 18 ani, noi îl vom ajuta să crească şi să ajungă să joace cât mai sus. Duminică importante au fost punctele şi faptul că am încheiat meciul fără accidentări”, a precizat Gabriel Coşa, antrenorul formaţiei Speranţa Răuceşti.

OZANA TIMIŞEŞTI-SPERANŢA RĂUCEŞTI

„A fost un meci echilibrat, poate cu un uşor avantaj de partea oaspeţilor. Sincer nu ne doream să începem cu ei, fiind una dintre candidatele certe la calificarea în play-off. La scorul de 1-1 puteam închide jocul, dar am decis să încercăm să obţinem mai mult. Finalmente, plusul lor de experienţă şi-a spus cuvântul. Sper să continuăm evoluţiile pozitive şi cu echipele mai apropiate de calibrul nostru şi să reuşim să ne îndeplinim obiectivul calificării în play-off”, a menţionat Iulian Trofin, preşedintele Ozanei Timişeşti.

Scorul etapei a aparţinut formaţiei Flacăra Brusturi, care a depăşit Energia Pângăraţi cu 7-1 (5-1). Au marcat pentru învingători: Murărescu (4), Drăgănescu şi Ştefănoaia (2). „Oaspeţii au venit doar cu 9 jucători, fapt care justifică scorul foarte mare. Obiectivul nostru este să ne clasăm la mijlocul clasamentului, locurile 4-8. Avem doar jucători din comună, nu-i plătim şi nu oferim condiţii deosebite. Nu ne dorim promovarea, ca alte echipe”, a spus Dănuţ Sumănaru, antrenorul echipei Flacăra Brusturi.

Alte rezultate din runda inaugurală: Stejarul Ţibucani-Bravo Bodeşti 1-1 (1-0), ASF Girov-Zorile Urecheni 3-4 (1-3) şi Voinţa Dochia-AS Grumăzeşti 0-1 (0-0).

1FLACĂRA BRUSTURI1100713
2Bradu Borca1100313
3Zorile Urecheni1100433
4Speranţa Răuceşti1100213
5AS Grumăzeşti1100103
6Bravo Bodeşti1010111
7Stejarul Ţibucani1010111
8ASF Girov1001340
9Ozana Timişeşti1001120
10Voinţa Dochia1001010
11Viitorul Podoleni1001130
12Energia Pângăraţi1001170

Etapa a doua programează duminică, 8 septembrie, meciurile: Zorile Urecheni-Flacăra Brusturi, Bradu Borca-Voinţa Dochia, Speranţa Răuceşti-Stejarul Ţibucani, AS Grumăzeşti-ASF Girov, Bravo Bodeşti-Viitorul Podoleni şi Energia Pângăraţi-Ozana Timişeşti.

Favoritele Seriei B s-au impus la scoruri detaşate. Moldova Cordun a produs chiar o surpriză, depăşind Vulturul Costişa, în deplasare, cu un neverosimil 7-0 (4-0). Au marcat: Gugoaşă (2), Paveluc (2), Adafinei (2) şi Cobzaru. “Fiind primul meci din noul sezon, suntem mulţumiţi că am câştigat, mai ales că a fost la un scor atât de concludent. Continui să cred că avem un campionat mai slab decât cel de anul trecut. Ţin să-l felicit pe Adafinei, care a evoluat absolut extraordinar, dar şi pe Gugoaşă, care a fost o surpriză foarte-foarte plăcută pentru noi. În plus, acum putem spune că avem portar, Bordianu scoţând cel puţin 4 mingi ale adversarilor, pe care scria gol, cum se spune. Un alt jucător care mi-a plăcut este mijlocaşul Robert Mocanu, cred că a avut 10-15 mingi preluate fără greşeală”, a declarat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

VICTORIA HORIA

Şi Victoria Horia a învins detaşat, dar în propriul fief, cu scorul de 5-0 (3-0), formaţia Unirea Trifeşti. Au marcat: Tulbure (3), Andrei şi Braiş. “Meciul a fost la discreţia noastră. Important a fost să câştigăm primul meci, pentru a avea moral bun pe viitor. Unirea Trifeşti este o echipă muncitoare. Sunt de felicitat pentru evoluţia avută, dacă luăm în calcul că abia s-au înfiinţat. Este o echipă ambiţioasă, bătăioasă, care va pune mari probleme adversarilor în meciurile următoare”, a precizat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Şi Voinţa Valea Ursului a început bine campionatul, câştigând acasă, cu Moldova Pildeşti (fosta Moldova II Cordun), cu scorul de 3-1 (2-0). Golurile gazdelor au fost reuşite de Ionuţ Tofan. “A fost un meci pe care l-am dominat şi în care am avut foarte multe ocazii şi ratări. Finalmente, am reuşit să înscriem de 3 ori şi am luat cele 3 puncte. Am întâlnit o echipă a celor de la Pildeşti schimbată mult în bine faţă de sezonul trecut. Acum aşteptăm meciurile cu cei de la Horia şi Cordun, pentru a ne măsura forţele cu echipele tari ale seriei noastre”, a menţionat Vlad Smeria, antrenorul Voinţei Valea Ursului.

Alte rezultate din runda inaugurală: Cetatea Gâdinţi-WST Oniceni 1-4 (1-2) şi Voinţa Bozieni-Stejarul Stăniţa 3-1 (1-0). Partida Voinţa Ion Creangă-Siretul Doljeşti a fost amânată.

1MOLDOVA CORDUN1100703
2Victoria Horia1100503
3WST Oniceni1100413
4Voinţa Valea Ursului1100313
5Voinţa Bozieni1100313
6Stejarul Stăniţa1001130
7Moldova Pildeşti1001130
8Cetatea Gâdinţi1001140
9Unirea Trifeşti1001050
10Vulturul Costişa1001070

Etapa a doua programează duminică, 8 septembrie, meciurile: Moldova Cordun-Cetatea Gâdinţi, WST Oniceni-Victoria Horia, Siretul Doljeşti-Voinţa Valea Ursului, Voinţa Bozieni-Unirea Trifeşti, Stejarul Stăniţa-Voinţa Ion Creangă şi Moldova Pildeşti-Vulturul Costişa.

Pagină realizată de M. CONSTANTINESCU

FOTO: Bradu Borca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.