Pactul pentru bunăstare, cântecul de lebădă al PSD

De câteva săptămâni, o perdea de fum învăluie spațiul public, dintr-un foc ațâțat continuu de PSD. Pactul pentru bunăstare, ultima găselniță a unui partid care nu are nimic în comun cu bunăstarea, cu progresul. Un partid care flutură lozinci, care se ascunde în spatele unor date statistice pe care  le interpretează după bunul plac, un partid care a reușit, în aproape trei, ani să distrugă România.

Astăzi, PSD încearcă din nou manipularea opiniei publice prin acest document, cu speranța deșartă că românii vor mai avea încredere în promisiuni neonorate. De fapt, PSD minte, atunci când spune că este interesat de bunăstare, minte când încercă să facă din partidele de opoziție o sperietoare pentru români. PSD minte, pentru că asta știe să facă.

Au trecut aproape trei ani în care cele trei guverne PSD și cei 80 de miniștri au avut timp suficient să asigure bunăstarea românilor. În schimb ce au făcut? Au crescut cu câteva procente pensiile și salariile, dar prețurile au explodat iar toate majorările au fost anulate de scumpiri. Au minți atunci când au adoptat bugetul de stat pe anul 2019, iar acum vine scadența. S-au lăudat cu o creștere economică peste măsură, nerealistă, bazată doar pe consum, iar rezultatul este catasrofal: avem un deficit pe balanța comercială de peste 15 miliarde de euro. deficitul de cont curent a fost mult mai mare decât creșterea economică Creșterea economică a fost de aproape 8 miliarde de euro, dar deficitul de cont curent depășește 10 miliarde de euro. Au luat în calcul un curs de schimb nerealist, au nesocotit toate avertismentele specialiștilor, iar astăzi România este țara din Uniunea Europeană care se împrumută la cele mai mari dobânzi de pe piață, pentru că acest guvern nu mai are nicio ccredibilitate în fața organismelor internaționale. Pentru că a eșuat în tot ceea ce și-a propus. Unde sunt investițiile atât de mult trâmbițate? Care este politica fiscală predictibilă, astfel încât investitorii să-și dorească să investească în România?  Nu vine nimeni. Dimpotrivă. Mari jucători din economie au anunțat că pleacă din România și-și mută operațiunile în alte țări.

Suntem țara din Uniunea Europeană în care se plătesc cele mai mari impozite pe forța de muncă. Iar PSD are nerușinarea să vină și să spună că sprijin sectorul privat, sprijină IMM-urile. Nu stimați colegi, îi jecmănește pur și simplu, pentru că Guvernul nu mai are bani pentru funcționarea statului. Până la sfârșitul anului numeroase primării vor intra în incapacitate de plată, pentru că peste 90% din sumele colectate merg către plata pensiilor, a salariilor, a creditelor și dobânzilor. În trei ani, datoria externă a României a crescut cu 70 de miliarde de lei. Sau, dacă doriți, cu 16 miliarde de euro. Unde s-au dus acești bani? Numiți măcar o autostradă finalizată, în afara câtorva kilometri, pe ici, pe colo. Numiți măcar un singur spital din cele trei mari, regionale, și din celelalte opt promise în 2016.

Demagogia a mers prea departe. În spatele acestui așa zis Pact, PSD vrea să-i păcălească din nou pe români. Și minte atunci când spune că partidele de opoziție vor tăia pensii și salarii. Un lucru trebuie să fie foarte clar: mai devreme sau mai târziu, PSD va pleca acasă, din cauza crizei economice în care a aruncat România, dar va lăsa în urmă un haos. De fapt, acest Pact este cântecul de lebădă al unei guvernări care a eșuat pe toate planurile.

Da, PNL va prelua guvernarea. Și nu va tăia nici pensii, nici salarii. În schimb, va implementa acele măsuri economice care, în al doisprezecilea ceas, vor reuși să salveze România de la dezastru. Va guverna cinstit, pentru români, nu așa cum a făcut PSD-ul în cei trei ani. Pentru că românii au nevoie de o guvernare eficientă, iar generațiile viitoare nu trebuie să deconteze notele de plată ale PSD-ului.

Vă mulțumesc.

Eugen Țapu Nazare

Senator PNL Neamț

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.