PSD Neamț mai pierde o poziție centrală: consilierul ”înfiat” de Ionel Arsene a părăsit-o pe Viorica Dăncilă

pietricica turism

În plină campanie electorală semi-oficială, exact în momentul când premierul Viorica Dăncilă își execută vizita în Statele Unite, unul din consilierii onorifici ai acesteia a anunțat că renunță la funcții, atât la cea de sfătuitor al primului ministru, cât și cea de președinte al PSD SUA.

Oana Bulai (stg) și Ilan Laufer, în vremuri bune la Miami, când ambii erau consilieri onorifici ai Vioricăi Dăncilă. Din doi, unu-a mai rămas…
FOTO: Facebook/ Ilan Laufer

Este vorba despre de-acum celebrul Ilan Laufer, adoptat de Ionel Arsene în organizația Neamț a PSD, omul care a fost odată ministru al Mediului de Afaceri și era să mai fie o dată, dacă nu l-ar fi refuzat categoric președintele Klaus Iohannis.

Mr. Laufer părăsește alaiul Vioricăi Dăncilă chiar supărat. Pentru că n-a fost poftit să facă parte din delegația oficială cu care premierul s-a deplasat în SUA:

Am aflat recent că doamna premier Viorica Dăncilă urmează să efectueze o vizită în Statele Unite ale Americii și am fost foarte bucuros că vom avea ocazia să discutăm toate aceste apecte importante pentru românii de aici, la care se adaugă două priorități foarte importante pentru țara noastră. O agendă clară pentru începerea negocierilor aderării României la OCDE și includerea României în Visa Waiver Program.

Nu am fost invitat să o însoțesc pe doamna premier nici în calitate de consilier onorific care cunoaște bine relația România-SUA, și nici să o întâlnesc în calitate de președinte PSD SUA. Înțeleg că doamna premier preferă consilieri externi și prin urmare mă aflu în situația în care nu îmi pot exercita eficient niciuna dintre aceste funcții, în care am fost învestit cu încrederea colegilor mei de partid. Astăzi am informat-o pe doamna premier Viorica Dăncilă asupra deciziei mele de a demisiona”.

Primul ministru nu a comentat asupra plecării voluntare a lui Ilan Laufer, deși ar fi putut, având în vedere că, deși aflată peste ocean, Viorica Dăncilă s-a pronunțat asupra deciziei Autorității Electorale Permanente de a nu deconta cheltuielile PSD cu campania pentru europarlamentare. ” Ce nu ne omoară ne întărește. Trebuie să rezolvăm și asta”. Este posibil ca premierul Dăncilă să abordeze cu același optimism și plecarea lui Mr. Laufer.

În schimb, devine tot mai interesantă poziția organizației Neamț pe harta PSD. Și parcă se adună presiune pe celălalt consilier pe care social-democrații din județ i l-au dat Vioricăi Dăncilă: Oana Bulai. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.