Ședință fără cvorum la Consiliul Județean Neamț: bugetul pus pe hold

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, unde ar fi trebuit să se voteze rectificarea bugetară, nu s-a mai ținut din cauza lipsei cvorumului. Consilierii liberali, împreună cu un consilier PMP au părăsit sala supărați pentru felul în care președintele Ionel Arsene a împărțit banii pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.

În lipsa lor, alianța PSD-ALDE a constatat că nu a reușit să adune suficienți consilieri pentru a putea ține ședința. De la PSD au lipsit Florin Mihai Cozma, plecat se pare din țară și Vasile Baciu, despre care oricum toată lumea știe că se află în incompatibilitate, cu decizie definitivă și executorie.

În aceste condiții nu s-a putut vota rectificarea bugetară, repartizarea pe unități administrativ teritoriale a cotei de 7,5% din impozitul pe venit (care a nemulțumit pe liberali prin modul de împărțire a banilor, Piatra Neamț și Roman primind cele sume sub nivelul comunei Gâdinți sau Văleni), predarea către compania națională de investiții a amplasamentelor pentru „Reabilitarea, consolidarea, reparații și amenajări interioare la Casa Iordache Cantacuzino din comuna Ștefan cel Mare” și a obiectivului „Conservarea, restaurarea și protecția clădirii Casa Celibidache în vederea valorificării patrimoniului cultural”. De asemenea, trebuia aprobată predarea amplasamentului pentru „Reabilitarea – consolidarea pavilionului oncologic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”.

Este clar că, în actuala conjunctură din Consiliul Județean va fi nevoie de dialog și negocieri pentru ca obiective importante să poată să fie realizate. Din păcate, în acest moment, se pare că pozițiile sunt ireconciliabile, mai ales după încercarea de umilire a primarilor celor două municipii, Piatra Neamț și Roman, conduse de liberali.

(V.B.)

One comment

  • Dobre

    septembrie 23, 2019 at 6:14 pm

    Stati linistit, rezolva (…). Va negocia avantajos pentru el (persoana fizica), veti vedea.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *