Trei clase de profesională nu au elevi

Școala a început, însă nu toate locurile din învățământul profesional au fost ocupate. Din cele 1.624 de locuri aprobate în acest an școlar, încă sunt libere 97, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Asta înseamnă 3 clase rămase fără elevi, în condițiile în care, prin planul de școlarizare aprobat de minister, s-au impus 58 de clase, cu una mai mult decât anul trecut. Pentru aplicarea normei de învățământ profesional, inspectoratul școlar a trebuit să desființeze cinci licee tehnologice care au avut rezultate slabe la bacalaureat în ultimii ani. Așa au apărut școli profesionale cu câte o clasă la Petricani, Oglinzi, Adjudeni, Valea Ursului, unde tinerii înscriși învață meseriile din specializările care existau: confecționer produse textile și lăcătuș mecanic. Din această toamnă, și la fostul liceu de la Ștefan cel Mare este școală profesională pentru tinerii cuprinși în învățământul special, cu 24 de locuri la clasa de confecționeri textile și 12 locuri la clasa de lucrător în agroturism.

Până la începerea cursurilor, s-a completat și clasa de învățământ dual de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț. După prima etapă de înscriere, doar 7 elevi erau înscriși pe cele 28 de locuri, dar, ulterior, clasa care pregătește elevii în meseria de filator s-a completat, potrivit IȘJ Neamț.

În acest an școlar, conform datelor oficiale sunt 1.507 elevi cuprinși în învățământul profesional, care include și clasele de la liceele tehnologice, cu dotările și baza materială care exista și până acum. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *