Aspecte legale lamurite de o firma profesionista de servicii funerare

pietricica turism

Datoria unei firme serioase de servicii funerare nu este doar sa organizeze inmormantarea propriu-zisa si sa asigure produsele necesare desfasurarii acesteia (sicriu, coroane, jerbe, pachete etc). Avand in vedere cat de sensibil este domeniul de activitate, o casa de pompe funebre trebuie sa asigure tot sprijinul clientilor sai, familiile indurerate de pierderea unui membru drag. Prin urmare, site-ul unei astfel de entitati, spre exemplu Casa Bucur din Capitala, include numeroase informatii utile, despre ajutorul de deces / inmormantare, documentatia preliminara necesara inhumarii, plata pensiei neincasate a decedatului etc.

In articolul de fata, vom vedea ce precizari face aceasta firma de servicii funerare sector 6 cu privire la Legea Funerara. Mai exact, ne vom referi la sectiunile 7 – “Servicii funerare” si 8 – “Prestatorul de servicii funerare” din aceasta lege. Conform legislatiei aflate in vigoare, aceste servicii constau in primirea comenzii pentru inmormantare, transportul persoanei decedate, asezarea acesteia pe catafalc, organizarea ceremoniei de ramas bun, coborarea sicriului in mormant, deschiderea si inchiderea acestuia, exhumarea / reinhumarea, incinerarea, preluarea si predarea urnei. Potrivit acestor prevederi, serviciul religios, realizat de catre reprezentantii cultelor, nu se considera prestare de servicii funerare.

Conform articolului 23, pe durata desfasurarii activitatilor sale specifice, prestatorul de servicii funerare din sectorul 6 este obligat sa respecte dispozitiile solicitantului inmormantarii, cu privire la procesul funerar, respectiv canoanele bisericesti, in cazul inmormantarii religioase. Conform sectiunii 8, consiliul local elibereaza aviz exclusiv prestatorilor de servicii funerare din sectorul 6 care indeplinesc urmatoarele criterii: au capacitatea financiara si profesionala necesara; nu au datorii restante la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetul local; dispun de spatiul corespunzator pentru desfasurarea obiectului de activitate, in conditii decente.

Cum trebuie sa realizeze o casa de servicii funerare transportul decedatului?

Sectiunea a 9-a, una dintre cele mai extinse din cadrul Legii Funerare, trateaza subiectul delicat al transportului persoanelor decedate. Astfel, firma de servicii funerare din sectorul 6 este obligata sa furnizeze un sicriu cu capac, care sa fie transportat cu ajutorul unui autovehicul special amenajat in acest scop, respectand toate prevederile normelor sanitare si antiepidemice. In cazul in care decedatul suferea de boli contagioase, transportul se poate face exclusiv in baza unui certificat eliberat de medicul specialist in medicina legala sau anatomie patologica si a adeverintei de inhumare eliberate de autoritatea administratiei publice locale.

In cazurile de deces cauzate de boli transmisibile, supuse carantinei, firma de servicii funerare din sectorul 6 va lua masurile de prevenire a raspandirii infectiei, impuse de inspectiile sanitare de stat. Transportul acestor persoane decedate se face doar cu avizul eliberat de catre autoritatile de sanatate publica. In cazul in care decedatul trebuie transportat in afara localitatii in care s-a produs decesul, acest lucru se va intampla doar dupa imbalsamare, iar firma de servicii funerare din sectorul 6 se va asigura ca sicriul este impermeabil, inchis etans si are partea inferioara acoperita cu materiale absorbante. In concluzie, in conditiile in care apelati la o firma profesionista din acest domeniu, nu va trebui sa va faceti nicio grija cu privire la aspectele inmormantarii, ci doar sa fiti alaturi de rudele ramase in viata si sa va gestionati emotiile in aceste momente delicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.