Comuna în care au fost soluționate cererile de locuințe

Cu resurse de la bugetul local, inclusiv terenuri, locuitorii care aveau nevoie de o casă au primit răspuns de la administrația publică locală. Se întâmplă în comuna Alexandru cel Bun, acolo unde primarul Ion Rotaru și consilierii locali au reușit să găsească o soluție pentru fiecare dintre locuitorii care au depus o cerere în ultimii doi ani.

O problemă pe care ne-am străduit să o rezolvăm în comună este cea a locuințelor. Atât pentru oamenii care nu au posibilități, cât și pentru cei care au venituri, sunt tineri și care vor să-și ridice o casă. La nivelul comunității, a fost alocată, prin hotărâre de consiliu local, suma de aproximativ 100.000 lei pentru reabilitarea unei clădiri vechi, ce stătea nefolosită și pe care am transformat-o în locuințe de necesitate. Investiția s-a concretizat prin realizarea a 7 garsoniere, spațioase, dotate cu utilități și care au fost repartizate cetățenilor nevoiași. Vorbim de locuințe de necesitate, la care oamenii plătesc doar apa și curentul electric pe care le consumă. Dintre cei 7 beneficiari, cu doi a trebuit să reziliem contractele, fiindcă au distrus locuințele. Le-am reabilitat, le-am reparat și le-am repartizat altor două familii serioase, care știu să le păstreze și să le întrețină”.

Din fondul locativ la dispoziția primăriei, au mai fost investite fonduri în refacerea unor apartamente care se află în ansamblul de locuințe de la Sanatoriul Bisericani. Locuințele au fost repartizate altor familii care nu aveau unde să stea și care aveau depuse dosare la primărie.

În satele Vaduri și Plopușor, administrația locală a identificat câteva terenuri ce puteau fi folosite de familiile tinere la construirea de case. În baza documentelor înaintate și a condițiilor de eligibilitate întrunite, 10 familii cu vârsta de până în 35 de ani au primit câte un lot de pământ pentru a-și ridica locuințe.

Nu în ultimul rând, au fost aprobate și  ultimele 7 cereri pentru apartamentele prin ANL. Pot spune că, anul acesta, în comuna Alexandru cel Bun au fost rezolvate, până acum, toate solicitările de locuințe înregistrate din comuna noastră, oameni din diverse categorii sociale, pentru care s-au găsit soluțiile potrivite”, a adăugat primarul Ion Rotaru. (C.I.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.