Premieră: Club de robotică la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ

În premieră pentru Târgu Neamţ, un liceu din oraş a înfiinţat un club de robotică, după ce a obținut 5.000 euro de la o asociaţia americană Naţie prin Educaţie. Proiectul a fost depus anul acesta în luna septembrie, liceul fiind selecţionat printre cele 30 de colegii din ţară, la aplicarea acestui grant.

Aşadar, anul acesta, Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ se aliniază din nou marilor colegii naţionale din ţară, de data aceasta prin crearea unui club de robotică. Sub îndrumarea profesoarei Bianca Gabriela Tarhon, 15 elevi ai colegiului au lucrat împreună pentru a obţine, în urma unei selecţii dure, kit-ul de 5.000 euro necesar construirii viitorului robot.

Începând de anul acesta elevii colegiului  sunt o parte din Naţie prin Educatie şi vor începe o nouă aventură a vieţii lor de licean. Suntem onoraţi ca anul acesta am fost printre cele doar 30 instituţii şcolare care au primit grantul mult dorit. Mulţumim echipei Echo Pulse de la Colegiul Naţional ”Ferdinand” din Bacău, care ne-a inspirat, care a împărtăşit şi ne-a încurajat, chiar şi atunci când totul părea greu de realizat”, ne-a declarant prof. Bianca Tarhon. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.