Investiții majore în infrastructura comunei Alexandru cel Bun

Cu procese și fără, drumurile din comuna Alexandru cel Bun sunt pe lista de priorități a administrației locale. Sunt proiecte în derulare pe câteva străzi care n-au văzut niciodată asfalt, se fac reparații pe câteva drumuri distruse și se realizează accesul în zona Valea Mare, acolo unde inundațiile din vară au distrus o parte din drum.

Între timp, primarul Ion Rotaru se pregătește să demareze un alt proiect important pentru comunitate:

În comuna Alexandru cel Bun, prioritatea noastră a fost să realizăm și să îmbunătățim infrastructura. Sigur că, aici, am avut o serie de probleme după licitația pentru drumul de la Agârcia, la care Curtea de Conturi, când a verificat documentația, a constatat că între cel care a câștgat licitația și cel care a executat-o, contractul de concesiune nu era valabil. Deși, noi am câștigat în instanță, dar ne-au blocat investiția, iar acum suntem cu procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, se știe, se dau termene foarte lungi. A trebuit să refacem proiectul și să reluăm toate etapele premergătoare licitației. La prima licitație, am avut surpriza să nu fie nimeni interesat.

Avem o problemă, fiindcă în această perioadă sunt greu de găsit constructori, firmele specializate sunt prinse în marile lucrări pe drumurile naționale, pe drumurile județene, alte firme în domeniu nu prea există și piața este ocupată cu aceste investiții mari care se derulează în județul Neamț. Deși, acest drum de la Agârcia este un obiectiv destul de mare, în valoare de 3,6 milioane lei. Este vorba de 7 kilometri de drum care trebuie reparat, fiindcă a rămas doar cu primul strat, de legătură, care nu rezistă în timp și s-a autodistrus. Am avut a doua rundă de licitație și uite așa am pierdut un an de zile. Acum, s-a încheiat și perioada de contestație, 25 octombrie a fost ultima zi și nu s-a depus nici o contestație. Săptămâna aceasta semnăm contractul, îl predăm la Ministerul Dezvoltării, care finanțează această investiție și sper ca de săptămâna viitoare, dacă vremea va fi prielnică, să începem treaba”.

În lucru sunt și străzile Zarzărilor și Cireșilor, din satul Bistrița. ”Aici, se lucrează inclusiv la podul peste pârâul Valea Mare, care este subdimensionat, aspect cu care ne-am confruntat la inundațiile din vară. Am făcut un act adițional pentru ca să prindem refacerea podului, iar finanțatorul acestui proiect, Ministerul Dezvoltării, a fost de acord. Am discutat și cu constructorul, săptămâna aceasta se reiau lucrările. Valoarea obiectivului este de 2,6 milioane lei și rezolvăm accesul oamenilor între satele Bistrița și Plopușor”, adaugă primarul Alexandru cel Bun.

În lista de investiții au fost prinse și drumurile comunale și sătești. Anul acesta, s-a turnat asfalt pe strada Magnoliei, Bistrița, Rozelor și Liliacului în Viișoara. În colonia Vaduri sunt gata străzile Învățătorului, Coloniei și Bisericii.

La Vădurele se lucrează pe străzile Libertății, Unirii și Apusului, iar la Bistrița este în execuție strada Valea Mare. Toate aceste străzi sunt finanțate cu aproximativ 2 milioane lei din bugetul local.

”Pentru anul 2020, avem ca investiții lucrări cu fonduri europene pe strada Secu – Vaduri și strada Sătencii – Scăricica. Sunt lucrări ample, în valoare de 3 milioane euro tot prin Ministerul Dezvoltării, ce înseamnă realizarea de rigole de scurgere, podețe, ziduri de sprijin, deci tot ce înseamnă modernizarea acestor străzi”, precizează primarul Ion Rotaru. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.