Târgu Neamţ: Clubul de fotbal “Ozana”, motiv de disputa politică între PNL şi PSD

În şedinţa Consiliului Local Târgu Neamț de miercuri, 24 octombrie, printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect cu privire la o asociere cu Asociaţia Club Sportiv F.C  Ozana Târgu Neamţ, în vederea realizării unui proiect de interes public local. În principiu era vorba de alocarea sumei de 130.000 de lei, pentru organizarea unui cantonament necesar pregătii centralizate a echipei de fotbal.

În cadrul şedinţei, după ce proiectul a fost supus spre aprobare, Andrei Aciocârlănoae, şeful PNL Târgu Neamţ a avut un amendament.  El a propus ca din suma de 130.000 doar 50.000 lei să meargă spre clubul de fotbal, iar diferenţa să fie folosită pentru modernizarea terenului de sport de la Şcoala Nr. 2 sau pentru terenul de la stadion. La vot, consilierii PNL au votat varianta propusă de Andrei Aciocârlănoae, însă PSD a votat varianta propusă de executiv. Cum PSD are majoritate, proiectul a trecut în varianta propusă de executiv.

Disputa a continuat pe reţelele de socializare. La scurt timp, clubul de fotbal a emis şi un comunicat oficial de presă, prin care sancţionează atitudinea celor de la PNL.

Reacția conducerii Fotbal Club Ozana Târgu Neamț

Fotbal Club Ozana Targu Neamt, prin vocea presedintelui Victor Isache, isi declara dezamagirea fata de domnii consilieri locali PNL Targu Neamt, care in sedinta de consiliu din data de 24/10/2019 au venit cu un amendament prin care doresc sistarea finantarii din bugetul local a oricarei activitati fotbalistice la nivelul orasului. Avand in vedere importanta fenomenului sportiv in viata cotidiana, suntem de parere ca atat clubul nostru, precum si celelalte cluburi sportive din oras, contribuie activ la atragerea copiilor si a tinerilor catre o dezvoltare sanatoasa, catre miscare in general. In acelasi timp, la fel ca pana acum, ne dorim sa continuam sa atragem oamenii la stadion la finalul fiecarui final de saptamana, oferindu-le, credem noi, in acest fel, posibilitatea de a se relaxa timp de 90 de minute. Pe aceasta cale, tinem sa aducem multumiri tuturor celor care ne-au fost alaturi inca de la inceputuri, in special primarului orasului Targu Neamt, Daniel Harpa, cel care a fost unul dintre oamenii care au pus piatra de temelie si au sustinut neconditionat echipa locala. Clubul nostru doreste sa continue pe aceeasi linie si in viitor, pentru ca prin continuitate si profesionalism putem ajunge la performanta, indiferent de nivelul la care ne raportam. Va asteptam alaturi de noi, impreuna suntem mai puternici!

Hai Ozana! Hai baietii! 

Răspunsul lui Andrei Aciocârlănoae

Liviu Rebreanu spunea ca un sportiv e un cavaler in toate manifestările vieții. Regret apariția unor comentarii in mediul online cu privire la amendamentul depus de mine la proiectul de hotărâre cu finanțarea echipei de fotbal FC Ozana din partea Consiliului Local Targu Neamt. Regret faptul ca tinerii sportivi sunt folosiți de către cei de la PSD pentru a câștiga capital politic. Amendamentul era destul de simplu: diminuarea sumei de la 130.000 RON la 50.000 RON iar diferența de 80.000 RON să meargă la modernizarea terenului de fotbal de la stadion sau de la Gradinita nr.2”. Dragii mei, banii erau tot pentru voi, tinerii sportivi. Proiectele de modernizare a terenului de fotbal sau a terenului de la Gradiniţa nr. 2 sunt proiecte care nu au bani suficienți prinși în bugetul de dezvoltare al orașului Târgu Neamţ, de aici și necesitatea amendamentului. Clubul FC Ozana , a primit în repetate rânduri , suma de 419.000 RON , bani pe care i-ați primit și cu sprijinul consilierilor PNL! Eu cred în principiul tratamentului egal, cred că toți tinerii din Târgu Neamţ merită condiţii mai bune pentru desfășurarea activităților sportive. Nu neg necesitatea finanțării echipei locale de fotbal dar nici nu pot să accept ca amenzile primite de FC Ozana din partea FRF să fie plătite din banii cetățenilor din orașul Târgu Neamţ. Este vorba de o amendă de 8.000 de lei, pentru că unii domni de la tribuna oficială au înjurat arbitrii. Un bun președinte de club ar cauta soluții de autofinanțare sau sponsorizări și nu dezbateri politice pe rețelele de socializare. Ca să nu mai zic, că între termenii sistare şi diminuare este o mare diferenţă. Consilierii PNL susțin sportul targnemtean prin modernizarea bazelor sportive din urbea noastră! Copiii noștri merita condiții mai bune de practicare a oricărei activități sportive”.

C.T. STURZU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.