Mutare în ”huiduieli” a Serviciului de permise la Galleria Mall

Mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări de la ”mall-ul de la piață”, cum îl știe lumea, la mall-ul ”particular” Galleria, a stârnit revolta micilor afaceriști din domeniul actelor auto și asigurări.

La Forum Center, există 17 birouri cu acest profil, în care lucrează 25 de oameni. Mai toți au încercat, de-a lungul a luni de zile, să obțină spații la Galleria Mall, ca să-și mute birourile acolo. Le-au fost primite cererile, dar nu i-a mai sunat nimeni să le dea vreun răspuns. Și, de undeva, probabil nimeni nu mai știe acum de unde, s-a născut o poveste care să explice de ce se mută Serviciul de premise și, mai ales, de ce nu li se acordă lor spații la mall-ul ”particular”. Povestea respectivă a devenit subiect de reclamații, înaintate atât instituțiilor din Neamț (Prefectură, Primărie, Serviciul de permise), cât și televiziunilor centrale și, mai ales, Direcției Naționale Anticorupție.

Biroul care a încins spiritele în breasla actelor auto

De câteva luni se încearcă mutarea într-o altă locație, o clădire privată, Galleria Mall din Piatra-Neamț, unde la conducerea firmei este soția unui deputat care reprezintă județul Neamț și care refuză să închirieze spații în acaestă clădire pentru birourile de acte deoarece acest deputat este în spatele unei afaceri nou înființate cu acest domeniu de activitate și care dorește să dețină monopolul pe acest domeniu, în clădirea Galleria Mall. Soția lui este garanția că nimeni în afară de el nu va face în această clădire birouri de acte. Toți acești angajați, care desfășoară acum această activitate vor rămâne fără locuri de muncă, deoarece s-a format un grup de interese pentru ca activitatea noastră să nu se mai poată desfășura în continuare în condiții normale”, se arată în reclamația trimisă către DNA București.

Li s-a răspuns că trebuie să întocmească plângerea conform prevederilor legale care stabilesc competențele DNA.

Deputatul bănuit că ar sta în spatele mutării Serviciului de Permise este Ciprian Șerban. Care ne-a declarat, ferm, că soția lui nu a administrat niciodată Galleria Mall și nu are decât calitatea de asociat la Funtastic, cu 25%. Funtastic este o afacere care are un spațiu de joacă și organizat petreceri pentru copii, plus sala de bowling. Dintotdeauna a fost administrată de firma care administrează și Galleria Mall, și anume Mars Commercial Center SRL. Persoana de la București care ocupă cu încheierea contractelor a refuzat să spună a cui este firma care a închiriat spațiul de lângă viitorul sediu al Serviciului de Permise, dar ne-a spus că principiul ”primul venit, primul servit” a stat la baza semnării contractului: ”Noi avem niște reguli foarte clare. Nu putem aduce 3 magazine de pantofi, pentru că niciunul nu ar avea vânzare, cum nu putem aduce 3 supermarket-uri. Suntem un centru comercial, nu ne putem transforma într-o aglomerație de birouri de acte auto. Există chiriași care au această activitate de ani de zile la Galleria Mall, dar câte un singur birou la fiecare etaj. Dacă se vor forma cozi și se va dovedi că mai este necesar un spațiu cu această destinație, bineînțeles că vom lua în calcul problema. Însă, deocamdată, este prematur”.

Noua gazdă a Serviciului Permise

Serviciul de Permise și Înmatriculări își va începe activitatea în noul sediu de luni, 4 noiembrie. În spațiul eliberat la Forum Center Mall se va muta Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Piatra-Neamț. Probabil după ce se vor face niște lucrări de renovarea a spațiului și se va găsi o soluție pentru încălzire. În momentul de față, spațiul respectiv, deși este la etajul III, este afectat de infiltrații, are câteva geamuri montate invers, astfel că apa de ploaie ajunge în interior, și nu are centrală termică. (C. MIRCEA)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.