Investiții în derulare pentru utilități în comuna Alexandru cel Bun

Alimentarea cu gaz metan și rețeaua de apă-canal sunt două obiective edilitare importante pe agenda comunității Alexandru cel Bun.

În ce privește alimentarea cu apă și rețeaua de canalizare, primarul Ion Rotaru explică ce pași sunt de făcut: ”Este un mare proiect, rețeaua de apă și canalizarea, pe care mi l-am propus pentru anul 2020. Aducțiunea de apă se realizează pe străzile care au mai rămas, circa 5% din beneficiari. Este vorba de apă pentru locuitorii de pe strada Secu din Vaduri și strada Malici, circa 6 km de aducțiune. Sunt lucrări prinse în proiectul mare de rețea apă-canal finanțat din fonduri europene, în valoare de 10 milioane euro, ce include tronsonul realizat Piatra Neamț – Bisericani. Anul acesta sunt începute lucrările la alimentarea cu apă pe strada Pârâului, pe strada Valea Mare și pe strada Libertății, un proiect finanțat din bugetul local cu 110.000 lei”.

La gaz metan, lucrurile sunt mai anevoioase și cei aproximativ 30% din locuitorii comunei care încă nu se bucură de confort trebuie să mai aștepte. Chiar dacă excutivul dorește și speră ca lucrările să înceapă anul acesta, demararea proiectului depinde de o semnătură: ”Avem în lucru, la proiectare, aproape toată comuna, acolo unde nu avem alimentare cu gaz metan. Vorbim de circa 30% dintre locuitorii care mai sunt neracordați și care au făcut cereri. Noi lucrăm la acest proiect de vreo doi ani de zile, dar foarte greu primim aprobările de la furnizor. Iată, așteptăm de jumătate de an o semnătură din partea companiei, după ce ni s-au cerut tot felul de documente și avize de la toate instituțiile și le-am depus. Noi sperăm ca o parte din lucrări să înceapă anul acesta, avem toate aprobările. Mai puțin aprobarea de la companie și nu înțeleg de ce durează atât de mult aprobarea. Finanțarea proiectului este 70% din bugetul local și 30% este finanțarea furnizorului. Dacă ar începe anul acesta, lucrările sunt prevăzute să fie gata într-un an de zile, doar că suntem ținuți în loc, deocamdată”, afirmă primarul Ion Rotaru. (C.I.)

 

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.