O fotografie cât 1000 de cuvinte sau 20 de ani de istorie a Neamțului

O fotografie istorică. Oameni care au dat ( și au luat) tot ce se putea pentru județ.

La stânga, Gheorghe Ștefan, deloc afectat de ultima achitare într-un proces, unul dintre multe altele, la dreapta, Dan Vasile Constantin, oamenii care au influențat destinul județului cel puțin în ultimii 20 de ani, dar aici suntem probabil prea modești în aprecieri. Cel puțin DVC are vechime în UTC, PCR și apoi în alte vehicule de transportat comuniști adevărați în bărcile tranziției spre capitalismul altoit românesc.

Lângă Ștefan, Mircea Pintilie, omul care a făcut tot ce se poate să-și servească stăpânii. Întotdeauna aceiași, dar niciodată la vedere. Pregătit pentru orice oportunitate bugetară sau de natură informativ-financiară. Acum, în legături cu potentați de peste Prut, deveniți brusc investitori în binecuvântata zonă Târgu Neamț. Un fel de pod peste Prut, nu de flori ci de oportunități facilitate de administrații dornice să poată îmbrăca un costum și primi o distincție.

Lângă DVC, Viorel Măstăcăneanu, un mare iubitor de păduri exploatate științific, mare amator de terenuri retrocedate și un onorabil investitor din perioada mandatelor lui Gheorghe Ștefan. Vorbim de cele de la Primărie.

Mai contează cine este în mijloc?

Ce-i leagă pe cei din fotografie? Totul! Iar legăturile oculte sunt atât de întortocheate și adânci încât e greu să le descâlcești, dar să le mai și explici. Aici, elementul de legătură este un Ordin al Vinului, implantat în județ la Târgu Neamț, prin Mircea Pintilie, cu o costumație și ritualuri vizibil apropiate de masonerie. Iar prezenta lui Dan Vasile Constantin certifică nu calitatea vinurilor cât legăturile cu zona respectivă.

Fotografia mai arată că în ciuda prezenței sale lângă Ionel Arsene, în calitate de consilier, Dan Vasile Constantin demonstrează că nu-și uită adevărații șefi și se pregătește de schimbare. Episodul ”Parking”, când a încasat bani frumoși de la societatea Primăriei lui Gheorghe Ștefan, fără se se obosească să treacă pe la servici, este doar un episod din lunga și fructuoasa colaborare pe care a avut-o cu zona controlată de Pinalti.  (V.B.)

 

 

2 COMENTARII

  1. Va uitati la poza asta încercând să credem frumoasa prietenie dintre cei din poza. Gheorghe ștefan e doar un trădător al ultimei campanii electorale în care a participat doar pt a o scoate deputat pe Elena Durea. Pintilie e doar un afemeiat surprins si oportunist un om care a călcat pe cadavrul propriului fiu pt a obține bunurile lei lăsându se si a,i cu realizari care nu au fost ale lui niciodată. Mie scârbă de omul asta si cred ca manifestul dat în campania lui a fost foarte adevarat.

  2. Potentati de peste Prut? Mai bine spus, mafia de peste Prut reprezentata cu succes in Tg. Neamt de “un om de afaceri” ca Sapojnic care incet dar sigur se infiltreaza in oras peste tot unde este loc de castig bun! Dupa ei, potopul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.