Troleibuzul cere bani de la Urbtrans în instanță

SC Troleibuzul SA a deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Neamț, împotriva Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans, în ziua de 8 octombrie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției a II-a Civile de Contencios Administrativ și Fiscal și urmează să primească un prim termen. Prin cererea înaintată instanței, Troleibuzul solicită compensația pentru perioada 28-30 iunie și pentru luna iulie.

Managerul Nadia Năstase ne-a declarat că este foarte posibil să deschidă și alte procese împotriva Urbtrans: ”Pentru luna iunie, am procedat la verificarea compensației împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean și ai ADI Urbtrans. Toată lumea a agreat raportul de compensație, dar nu am încasat banii de la Urbtrans pentru perioada 28-30 iunie, până pe 28 plătind Consiliul Județean. Este vorba de 50.000 – 60.000 de lei. Nici în luna iulie nu am încasat nimic de la Urbtrans, suma fiind de aproximativ 930.000 de lei. Nu am avut altă variantă decât să ne adresăm instanței, însă procesele durează foarte mult. O acțiune similară, deschisă în anul 2017, s-a încheiat cu hotărâre definitivă abia în luna mai a anului 2019. Însă nu avem de ales și cred că vom face acțiuni în justiție și pentru compensație pe lunile august și septembrie. Cu amendamentul că neplata compensației în termen de 60 de zile este un motiv de reziliere a contractului”.

Despre situația în care se află Troleibuzul după ce s-a dat ordonanța de urgență care interzice Consiliului Județean să mai suporte compensația puteți citi aici.

În momentul de față, Troleibuzul SA funcționează din propriile-i încasări și face eforturi să acopere toate traseele și să asigure cursele după programul pe care-l știu clienții fideli, care au abonamente.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.