3 aspecte elementare de care trebuie să ții cont atunci când devii ȘOFER

pietricica turism

Dacă tocmai ai promovat examenul auto, trebuie să știi că ai foarte multe de învățat, atât despre condus, cât și despre mașină și întreținerea acesteia. Nu este suficient să știi să folosești pedalele și schimbătorul, ci trebuie să deții numeroase informații despre partea tehnică a mașinii și lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a întreține în mod corect autoturismul.

Astfel, după ce ai obținut permisul auto, este indicat să te informezi asupra tuturor aspectelor care contribuie la dezvoltarea unui șofer de nota 10.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont imediat după ce ai devenit șofer:

  •       Respectă legislația

Chiar dacă îți dorești să apeși piciorul pe accelerație din dorința de a epata în fața prietenilor, este indicat să conduci prudent, astfel încât să nu ai parte de evenimente nedorite. În plus, nu forța intenționat trecerea pe culoarea galbenă a semaforului, ci apasă frâna în momentul în care cel din fața ta o face, acordă prioritate tuturor pietonilor, uită de telefon cât ești la volan și nu uita să respecți semnele de circulație. În caz contrar, vei putea avea probleme cu oamenii legii, ceea ce nu este de dorit.

  •       Întreține mașina

Nu este suficient să deții un permis auto și o mașină, pentru a te putea deplasa din punctul A în punctul B. Autoturismul trebuie întreținut pentru a putea fi folosit o perioadă cât mai lungă de timp. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri mai mult de câteva luni de mașina ta, este esențial să mergi la service pentru reviziile tehnice obligatorii, să o speli de fiecare dată când este cazul, și să fii atent la semnele de uzură pe care autoturismul le poate prezenta în timp.

Mai mult decât atât, reparațiile de care are nevoie mașina ta nu trebuie să sufere amânare, deoarece defecțiunile se pot agrava, iar acest lucru poate crește prețul reparației. Dacă, de exemplu, vrei să-ți faci o părere despre cât costă manopera schimbului garniturii de chiulasă, vezi aici prețul și multe alte informații utile, care te vor putea ajuta pe viitor.

  •       Echipează corespunzător autovehiculul

Mașina trebuie să fie dotată corespunzător, pentru a putea oferi tot confortul și siguranța în momentul deplasării pe carosabil. Astfel, cauciucurile trebuie schimbate în funcție de anotimp, întrucât cele de vară nu pot fi folosite iarna, deoarece nu oferă mașinii aceeași stabilitate în condiții de polei sau de zăpadă. În plus, pe timpul anotimpului rece, este recomandat să deții în mașină ustensile de care să te folosești în cazul în care rămâi înzăpezit (lopată, pungi cu sare, lanțuri, triunghiuri reflectorizante).

Prin urmare, dacă îți dorești să fii un exemplu pentru cei din jurul tău, ține cont de aceste 3 sfaturi, care te vor ajuta să devii un șofer profesionist. În plus, cu ajutorul aspectelor enumerate mai sus, vei reuși să te bucuri oricând de pasiunea ta pentru condus, deoarece vei sta departe atât de problemele legislative, cât și de cele tehnice ale mașinii.

Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.