Cafeaua de dimineață: Gâlceava politicienilor locali

pietricica turism

Gâlceava de la Târgu Neamț, varianta scrisă

În urma articolului cu fotografia din seara alegerilor prezidenţiale din sediul PNL Târgu Neamţ, în care doi lideri PSD locali au intrat în sediul liberalilor, au apărut o mulțime de comentarii în mediul online.  Andrei Aciocârlănoae, preşedintele PNL Târgu Neamţ a postat care a incitat și mai mult lucrurile: ”Domnii de la PSD , au intrat în sediul nostru PNL , neinvitați, nepoftiți de nimeni din Organizația PNL Targu Neamt! Cei doi “musafiri” Pesediști , au cerut să se înscrie in Partidul Național Liberal filiala Targu Neamt!
Vă asigur ca nici un membru PSD nu va fi primit în echipa PNL cât voi fi președinte! Discuțiile sunt inutile pe această temă! Vă mulțumesc!”

Viceprimarul PSD, Vasile Apopei a ținut să facă o serie de precizări: „Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns. Am fost la ei în sediu, pentru a avea o discuţie cu domnul Turluianu, cu care sunt prieten şi mă cunosc de ani de zile. Le-am urat succes celor din sediu, le-am spus să nu-şi facă griji, pentru că în turul doi vor intra Iohannis şi Dăncilă, iar după turul doi, domnul Iohannis va rămâne la Sibiu. După care am râs cu toţii şi am plecat. Ca mai apoi să văd un comentariu postat de domnul Andrei Aciocârlănoae, cum că m-aş fi dus să solicit înscrierea în PNL, şi că atât timp cât va fi el preşedinte, niciun pesedist nu va intra în PNL Târgu Neamţ. Ei, asta e deja e nesimţire. Înţeleg jocurile politice, dar asta e deja nesimţire şi minciună. Şi asta nu accept. Eu l-am sunat pe domnul Aciocârlănoae. Nu ştiu cine îl consiliază, dar bate câmpii rău de tot. El susţine sus şi tare, că nu are cine să infirme că eu nu am cerut înscrierea în PNL. Este o minciună şi nu ştiu la ce-i foloseşte. Eu am avut aşteptări de la Andrei, un tânăr de la care ceilalţi aşteptau să facă o altfel de politică. Dacă aşa înţelege el să facă politica, nu va ajunge departe. Eu o să iau legătura şi cu domnul Turluianu, care a şi râs după ce a citit comentariul lui Andfrei, cu domnul Humulescu şi cu domnul Boca. Copilul ăsta minte cu neruşinare. Trebuie să fii un om nebun, ca eu, în calitate de primar să merg în seara alegerilor să merg la sediul PNL şi să le spun că intru în PNL. Şi la cine? La Andrei Aciocârlănoae. E om greu în PNL! Hai să fim serioşi”.

Consilierul local PSD, Vasile Dron: „Eu o să zic aşa, o făcut-o iar de oaie, Andrei Aciocârlănoae! La mine nu-i cu supărare, atâta minte are! Un copil fără minte. Cum poate cineva să-şi închipuie că m-aş duce eu, chiar în seara alegerilor la uşa lor: Hai, mă primiţi şi pe mine în PNL? Pentru ce? Au câştigat doar un meci, o etapă. Au impresia că au câştigat campionatul?! Şi la Târgu Neamţ nici măcar nu au câştigat. Când or câştiga la Târgu Neamţ, atunci să vină să mă roage să mă duc la ei. Eu am avut impresia că e un copil cuminte şi are viitorul în faţă. Dar după cum se comportă e la nivelul găştii lui Iohannis. Am fost pur şi simplu să-i salutăm. Nimic mai mult. Acolo erau domnii Humulescu, Turluianu şi Boca, oameni cu care ne ştim de ani de zile, cu care ne respectăm. Şi chiar dacă am făcut campanii în partide diferite am rămas prieteni, nu ne-am certat. Plus că am fost colegi şi în alianţa USL. L-am sunat pe acest copil şi l-am binecuvântat. Nu cred că o să mai facă el din astea”.

Contactat telefonic, Andrei Aciocârlănoae ne-a declarat: „Ei au venit în sediul nostru. Din ce ţin minte, când ei doi au intrat în sediu eu le-am zis aşa: Ce, aţi venit în tabăra PNL? Iar Dron, probabil mai în glumă sau mai în serios, că da. Dar nu ştiu dacă este normal ca nişte membri PSD să vină în sediul PNL, în ziua alegerilor. Pentru că au ieşit multe discuţii. Puteau să vină ca şi colegi din consiliul local, dar după ziua alegerilor. Dacă eu mă duceam în sediul lor, oare ei cum ar fi reacţionat? Nu trebuiau să facă gestul ăsta. Eu am considerat că a fost un gest premeditat. Eu nu am ştiut dacă Dron a glumit sau nu, atunci când a zis că a venit în tabăra PNL. Eu îmi asum acel comentariu”.

C.T. STURZU

1 COMENTARIU

  1. Ce e de mirare? In cel mai scurt timp domnul Arsene va fi la PNL impreuna cu Doamna Varlan , doamna Monda, domnul Norocel-investigatorul, domnul Andrita, d-na Florentina si alti politicieni valorosi ai psd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.