România fantastică: de ce o ciută lovită de microbuz este o situație de urgență?

Dacă un microbuz cu elevi ar fi lovit un câine vagabond, iar șoferul ar fi sunat la 112, nu se ducea nimeni la locul ”accidentului”. Cu atât mai mult cu cât omul a anunțat, din start, că niciun copil nu a fost nici măcar zgâriat. În dimineața de 18 noiembrie, un microbuz a lovit o ciută (căprioara despre care a făcut vorbire ISU Neamț este cu totul altceva, diferența fiind cam cât între capră și vacă, de exemplu). Și isteria protocoalelor a fost pusă în funcțiune. La Borca, unde s-a întâmplat marele eveniment s-au deplasat un echipaj de pompieri de la Poiana Teiului, plus o ambulanță SMURD (care să facă ce?), plus Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, poliție și reprezentanți ai Direcției Silvice.

Toată lumea, de la atâta amar de instituții, a constatat ceea ce șoferul a spus de la început: ciuta era moartă, copiii teferi, iar microbuzul ușor avariat. Evident ciuta a fost luată de pădurarii care gestionează fondul de vânătoare din zonă, iar pompierii – care s-au dus cu două mașini la intervenție (una de la Poiana Teiului și cealaltă de la Borca) au spălat carosabilul. Indiferent câte protocoale și câtă birocrație stufoasă există în țara asta, căreia nu-i ajunge niciodată bugetul, ar fi interesant să ne explice cineva din conducerea ISU Neamț de ce o ciută moartă, o pisică înecată într-un canal sau o bătrână care a coborât benevol în albia Cuiejdiului sunt situații de urgență? Pentru că privite obiectiv, astfel de expoziții de ”forțe și mijloace în teren” par mai curând simple exerciții de imagine și un gen de publicitate extrem de costisitor. Nițică cumpătare nu strică! Chiar dacă bugetul ISU este atât de generos încât permite ”misiuni” care n-au niciun fel de legătură cu realele situații de urgență.

(C.M.)

alegeri locale psd

3 COMENTARII

  1. Pompierii se duc să dea cu mătura. Cei care administrează drumurile pot sta la birou la somnic liniștit, nu le ar strica si lor nițică urecheală……or fi numiți politic și ăștia, sunt protejați de lege, legea statului degeaba.

  2. Findca undeva acolo sus toate aceste pseudo interventii se contabilizeaza intr-un raport catre DSU care este prezentat in sedinta de guvern si care-i da D-lui Arafat o aura de “salvatore de la patria”.
    Un raport fals in urma caruia ploua cu trese si stele de generali, iar sistemul se umfla anual cu zeci de posturi care se adauga deja la alte sute existente. Milioane de euro bagate in dotari de echipamente ,multe inutile ,dar probabil purtatoare de comisioane grase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.