TOP 4: Cele mai comune MITURI despre camerele de supraveghere video

pietricica turism

Camerele de supraveghere video se regăsesc atât în instituțiile publice, cât și în locuințele private, cu scopul de a proteja de hoți bunurile existente. Mai mult decât atât, unii părinți au început să instaleze astfel de camere în toate încăperile casei, pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă cu copilul în perioada în care ei nu se află acasă.

Astfel, dacă dorești și tu să afli tot ce face copilul în lipsa ta sau să știi că locuința este mereu monitorizată, poți achiziționa o camera de supraveghere de aici care să aibă toate funcțiile de care ai nevoie.

De obicei, în momentul în care dorești să instalezi astfel de sisteme de supraveghere, te interesezi în jurul tău despre acestea, pentru a afla toate detaliile și informațiile necesare. Cu toate acestea, de foarte multe ori, îți sunt transmise informații greșite, deoarece circulă numeroase zvonuri despre acest tip de produs.

Top 4 mituri demontate despre camerele de supraveghere video:

  1.     Toate camerele de supraveghere video sunt la fel

Total greșit! Fiecare tip de cameră înregistrează mișcările în mod diferit. Spre exemplu, dacă unele filmează cu infraroșu pe timp de noapte, altele înregistrează, pur și simplu, alb-negru. Astfel, este foarte important să întrebi un specialist cu privire la toate specificațiile camerei pe care dorești să o achiziționezi, deoarece una luată la întâmplare s-ar putea să se nu se potrivească nevoilor tale.

  1.     O camera de supraveghere video poate filma toată încăperea

Aria care poate fi cuprinsă de către o camera de supraveghere, depinde în foarte mare măsură de amplasarea sa, de tipul obiectivului și de capacitatea de mișcare. Astfel, dacă deții sisteme statice de supraveghere video, trebuie să amplasezi mai mult de 2 în fiecare încăpere, pentru a putea înregistra fiecare colț al acesteia.

  1.     Camerele de supraveghere sunt folosite doar pentru infractori

Chiar dacă, de cele mai multe ori, camerele video sunt utilizate pentru protejarea spațiului de infractori, acestea sunt extrem de utile și pentru monitorizarea angajaților la locul de muncă sau pentru multe altele. Astfel, în momentul în care intri într-o instituție și vezi camere video, nu trebuie să te simți precum un hoț, deoarece, de multe ori, acestea pot fi amplasate pentru disciplinarea celor angajați.

  1.     Instituțiile care dețin camere video au avut situații nefericite cu infractori

Nu este o regulă ca banca la care mergi săptămânal să fi avut de-a face în trecut cu infractori  doar pentru că are instalate camere video. De cele mai multe ori, aceste sisteme sunt amplasate în colțurile încăperilor doar pentru a preveni și pentru a avea informații și dovezi în cazul unor evenimente neașteptate. Prin urmare, nu te mai speria dacă pășești într-o instituție publică și vezi sisteme de supraveghere, deoarece acestea sunt folosite pentru protecția clienților și a angajaților.

Fii cu un pas înaintea tuturor și renunță să mai crezi în aceste 4 mituri, deoarece sunt false și induc păreri eronate populației.În plus, informează-te în mod corect asupra produselor care îți stârnesc interesul și cumpără-le doar pe acelea care se potrivesc nevoilor și dorințelor tale.

Sursa foto: Unsplash.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.