Buruienești  – Centrul Don Bosco, un exemplu de urmat

pietricica turism

Sâmbătă, 14 decembrie, Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineri ”Don Bosco”, din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti, a fost în sărbătoare. Cu acest prilej, Moș Crăciun și-a făcut simțită prezența, pentru cei 27 copii și tinerii din acest sat, aflați sub oblăduirea centrului, care sunt înconjurați cu dragoste și cădură nu numai în momentele de sărbătoare, ci în toate zilele. Aceștia sunt beneficiari ai unui centru after-school model, Centrul ”Don Bosco”, înființat de Centrul Diecezan Caritas, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Iași, care este și principal susținător, alături de Primăria Doljești și biserica din satul Buruienești.

Cu ocazia manifestării dedicate Crăciunului, centrul de zi a fost plin de animație.

Pentru cei mici, au fost pregătite 27 de daruri, la care au contribuit primarul Iosif Șoican și soții Andreea Mihoc Firăstrău și Cătălin Firăstrău. Copiii și tinerii din centru, coordonați de cele două cadre didactice, care au grijă de ei după orele de curs, au umplut inimile de bucurie spectatorilor prezenți – invitați de seamă și părinți, datorită frumuseții programul artistic prezentat.

Pentru noi, cei care veghem ca toți copiii din comuna Doljești să beneficieze de condiții foarte bune, Centrul de la Buruienești reprezintă un exemplu care ar trebui urmat de toate comunitățile rurale din județ și din țară. În fapt, este un centru de zi pentru copiii din familiile cu o situație familială modestă, dar care merită șanse la fel ca și ceilalți. Cei care așteaptă, cu mare bucurie, sărbătoarea Nașterii Domnului Isus Cristos, trebuie ajutați și susținuți, pentru ca rezultatele la învățătură să-i propulseze în viață și în societate acolo unde le este locul. Mulțumesc celor care au susținut activitatea de la Centru și, mai ales, inimoșilor sponsori Andreea Mihoc Firăstrău și Cătălin Firăstrău. Tuturor un an nou cu sănătate, cu bucurii și cu multe împliniri! La mulți ani tuturor!”, a declarat primarul Iosif Șoican. (C.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.