Cine este în cărți pentru șefia Poliției Neamț?

Odată cu înlăturarea comisarului șef Paul Tablan din funcția de inspector șef al IPJ Neamț, s-a eliberat un scaun tentant în fruntea inspectoratului. Iar săptămâna aceasta expiră ambele împuterniciri ale adjuncților Victor Vlad și Costică Scutaru, deci se mai eliberează încă două scaune importante. Costică Scutaru ne-a declarat că, imediat ce-i expiră împuternicirea, își va lua concediu de odihnă și apoi se va pensiona. Victor Vlad, a căriu împuternicire expiră pe 5 decembrie, ar trebuie ca de a doua zi să se întoarcă în fruntea Poliției Târgu Neamț, unde este titular. Asta dacă nu va fi împuternicit pe o altă funcție.

Știind că le expiră împuternicirile ambilor adjuncți, comisarul șef Tablan a înaintat la ”centru” 4 propuneri pentru cele două funcții, ca să fie de unde alege. Va fi interesant de văzut dacă printre viitorii adjuncți se vor regăsi numele propuse de el.

Ramona Dabija, purtătorul de cuvânt al IGPR, care se ocupă de comunicare în ”cazul” IPJ Neamț, ne-a declarat că împuternicirile se vor face spre sfârșitul săptămânii. Legal, ar trebui ca în ziua de 5 decembrie, cel târziu, să se știe cine este șeful IPJ Neamț odată cu expirarea împuternicirii lui Victor Vlad. Neoficial, se vorbește că actualul adjunct va obține funcția de inspector șef, iar comisarul Neculai Catană va fi împuternicit adjunct.

Fără îndoială, un cuvânt greu de spus îl va avea chestorul Bogdan Despescu, numit secretar de stat și care cunoaște foarte bine greutatea presiunilor care s-au făcut pentru eliberarea și ocuparea funcțiilor din conducerea IPJ Neamț.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *