Ordinul prin care a fost demis Paul Tablan – de 3 ori nelegal

pietricica turism

Ordinul semnat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prin care l-a destituit pe comisarul șef Paul Tablan din funcția de inspector șef al IPJ Neamț  este nelegal de 3 ori. Documentul respectiv a fost emis în ziua de 27 noiembrie, dar conform textului pe care-l conține este valabil de la data de 5 noiembrie, dată de la care Paul Tablan a fost eliberat din funcție. Retroactiv, ceea ce este complet împotriva legii. În perioada 5-27 noiembrie, comisarul șef Tablan a exercitat, faptic, funcția de inspector șef, iar în ziua de 27 noiembrie se afla în concediu medical. Conform Statutului polițistului, nu se pot modifica raporturile de serviciu în perioada în care persoana vizată de o astfel de dispoziție se află în concediu. Acesta este al doilea motiv pentru care ordinul ministrului Vela este nelegal. Mai mult, în perioada 5-9 noiembrie, comisarul șef Paul Tablan a fost, de asemenea, în concendiu medical, el având probleme de sănătate, care necesită tratament și recuperări după o intervenție chirurgicală. Deci nici în ziua de 5 noiembrie, dată de la care, conform ordinului, a fost demis practic, nu se putea face acest lucru conform legii. Practic, înainte de semnarea unui astfel de ordin trebuiau făcute verificări la IPJ Neamț, unde nu trebuie întrebat la Resurse Umane decât dacă ”beneficiarul” este la serviciu sau se află în concediu medical sau de odihnă.

Contactat telefonic, comisarul șef Paul Tablan ne-a declarat că, cel mai probabil, va contesta în instanță ordinul ministrului. Deocamdată, fiind în concediu medical, nu a semnat încă de luare la cunoștință, iar termenul în care poate formula contestația, curge practic, din momentul în care a fost înștiințat oficial de existența ordinului.

C.M.

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt “fan” Tablan.
    Nu stiu daca si.a indeplinit sarcinile de serviciu…sau cum si le.a indeplinit…dar ma intreb…cei care au emis ordinul, nu au verificat daca e in acrivitate sau nu?
    “Gluma” demiterii, indirect, ma va costa financiar si pe mine, in calitate de contribuabil, daca “perdantul” va merge in instanta si va castiga…si ma gandesc, totodata, la “profesionistii/profesionalismul” celor care conduc acum tara/Ministerul de Interne…”fostii” (guvernanti) erau prosti angajati “pe pile” … astia.s tot prosti dar angajati “fara pile” ?!?!
    …la multi ani Rromania :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.