Cozmanciuc: Infrastructura rutieră a județului Neamț va fi susținută de Guvernul Orban! Intoxicările PSD ascund teama de a fi trași la răspundere că au risipit banul public

Comunicat de presă : ”Guvernul PNL susține fără rezerve județul Neamț și marile proiecte de infrastructură din zona Moldovei. Acuzațiile și intoxicările lansate, din nou, de liderul PSD Neamț nu fac nimic altceva decât să arate disperarea celor care au risipit banul public.

Stimate președinte al Consiliului Județean Neamț poate dumneavoastră sunteți speriat! Vă înțeleg! Însă un lucru e sigur: cetățenii județului Neamț nu au motive să fie speriați. Noi nu vom face ce au făcut cei de la PSD. Oamenii onești vor fi respectați, iar județul Neamț se va dezvolta.

Afirm cu tărie că proiectele de infrastructură vor fi finanțate de Guvernul PNL, iar ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va suplimenta fondurile dacă este necesar. Însă cu siguranță va lua măsurile necesare pentru a stopa risipa banului public, care a fost dusă la rang de artă de mai mulți social democrați. Toți cei care au lucrat și vor lucre cinstit vor fi respectați și susținuți pentru a se dezvolta.

Vreau să îi reamintesc președintelui PSD Neamț Ionel Arsene că de data asta nu va funcționa zicala: atacul este cea mai bună armă de apărare! Așa că intoxicările pe care le lansează în spațiul public se vor dovedi că sunt neadevăruri.

Județul Neamț și zona Moldovei au susținere totală din partea Guvernului PNL!

Vreau să le transmit nemțenilor că ministrul Lucian Bode va veni să viziteze județul Neamț pentru a susține proiectele de infrastructură, dar nu va face turism electoral, așa cum au făcut alți miniștri de la PSD.

Interesul Guvernului PNL pentru zona Moldovei, inclusiv pentru autostrada Moldovei este real, iar așa cum am mai spus: soluția Parteneriatului Public Privat s-a dovedit că nu este una viabilă. Avem nevoie să accesăm fonduri europene, care de altfel puteau fi deja accesate așa cum preciza și fostul comisar European al PSD – doamna Corina Crețu, pentru a urgenta începerea lucrărilor la Autostrada Unirii.

Drumul expres Piatra – Neamț – Bacău nu va fi blocat, iar cei de la PSD, dacă tot se laudă că aproape au săpat singuri, cu lopata, la modernizarea acestui tronson, puteau să îl finalizeze până acum. Doar ”știu” cum se face, aveau experiență de la centura ocolitoare a Bacăului.

Din păcate, adevărul este acesta: PSD a blocat Moldova! PNL va susține și va implementa realizarea marilor proiecte de infrastructură rutieră, fără a risipi banul public!

Guvernul Orban și PNL Neamț vor susține dezvoltarea județului Neamț, iar cele 3 proiecte (DN 15 Bicaz – Poiana Largului, drumul expres Piatra Neamț – Bacău și Autostrada Unirii) vor fi continuate și finalizate.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Președintele PNL Neamț

Conținutul comunicatului se dorește a fi un răspuns la o postare a președintelui PSD Neamț Ionel Arsene. Acesta acuză noul Guvern că blochează inițiativele pornite în ultimii ani în Neamț.

”Dragi nemțeni, județul nostru este întors în timp de guvernarea PNL!

Este de neimaginat ce se întâmplă acum cu județul pentru care m-am zbătut să aduc bani pentru investiții! De la preluarea guvernării de către PNL aflu, consternat, că cele mai importante proiecte din infrastructura rutieră realizate în ultimii 30 de ani în județul Neamț vor fi blocate. Realizările mele ca președinte al CJ Neamț – cei 1,6 miliarde de lei atrași pentru nemțeni – au devenit o obsesie pentru actuala guvernare. Singurul lucru la care se pricep foștii portocalii, vopsiți acum în galben, și la care au experiență, este fabricarea de dosare penale celor pe care nu îi pot concura cu realizări și proiecte!

Realizările din infrastructura nemțeană din ultimii trei ani de guvernare PSD nu pot fi egalate de ei! Și nefiind în stare să continue ce am început eu, peneliștii preferă să blocheze totul! Ba, mai mult, trec și la atacuri personale, căutând să distragă atenția opiniei publice, pentru a nu le fi observată incompetența!

E mai simplu să distrugi decât să construiești!

Drum expres nou Piatra Neamț – Bacău

Semnarea contractului pentru drumul de mare viteză Piatra Neamț – Bacău la profil de autostradă a fost blocată, deși raportul de atribuire fusese semnat de către fosta conducere PSD. Ar fi fost un drum nou, cu un impact major asupra locuitorilor din județul Neamț, din punct de vedere turistic și economic. Realizarea acestui drum, menit să ușureze circulația de la Piatra Neamț spre Bacău, a fost promis de către toți politicienii nemțeni care au cerut voturile cetățenilor, dar doar ultimul Guvern PSD s-a ținut de cuvânt!

Autostrada Târgu Neamț – Iași

După ce patru mari investitori și-au manifestat interesul de a realiza în parteneriat public-privat autostrada Târgu Neamț – Iași, parte integrantă a autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș, și acest obiectiv a fost blocat de noua guvernare liberală! Ultimul Guvern PSD și-a asumat construirea Autostrăzii A8, care să ofere posibilitatea dezvoltării economice a Moldovei, legând-o de Vestul Europei. Ipocrizia peneliștilor care declară în studiourile televiziunilor că sunt alături de moldoveni atinge culmi nebănuite.

DN 15 Bicaz – Poiana Largului, drum realizat în procent de 85%, blocat și el!

Aici au muncit zilnic aproximativ 350 de oameni în ultimele luni și s-au refăcut sistemul rutier, drenurile și zidurile de sprijin, s-au turnat 4.000 de coloane de fixare a solului cu adâncimi între 12 și 34 de metri, adică aproximativ 80.000 de metri liniari. S-au mai executat 12.000 de metri liniari mini piloți forați, urmând a fi montați și 5.000 de metri liniari parapet metalic de protecție! E un obiectiv unde era absolut necesar să se intervină pentru asigurarea siguranței participanților la trafic și a locuitorilor din zonă. În urma precipitațiilor abundente din ultimii doi ani, pe acest traseu au fost identificate peste 75 de puncte de calamitate. Acest obiectiv face legătura între Moldova și Ardeal, peste munți, fiind foarte important din punct de vedere economic și turistic.

Dragi nemțeni, luați-vă adio de la investițiile în infrastructura rutieră, deoarece oamenii lui Boc conduc Ministerul Transporturilor!
Stimabililor peneliști, drumurile din Neamț nu sunt ale mele! Nu le iau acasă și nici nu mi-am scris numele pe ele! Sunt ale nemțenilor! Niciunui președinte de Consiliu Județean nu i-a păsat de ele, de la Revoluție încoace! Eu m-am ținut de cuvânt și am făcut tot ce le-am promis nemțenilor!

Prin acțiunile și declarațiile peneliștilor din ultima lună este clar că sunt vizați liderii importanți ai PSD, căutându-se diverse motive pentru a-i lovi! Total greșit, domnilor! Cei care au de suferit sunt cetățenii! Datoria dumneavoastră este ca măcar să terminați ce am început noi, nu să puneți bețe în roate atâtor proiecte!

Îl invit pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la noi, să explice, privind în ochi sutele de mii de cetățeni din județul Neamț, motivele pentru care le anulează șansa de a trăi civilizat!

Dragi nemțeni, vă aștept alături de mine în lupta pe care o voi duce pentru a continua dezvoltarea Neamțului. Suntem parteneri în proiectul de modernizare a județului nostru!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *