Hram, concert Evanghelismos și slujbă cu 7 preoți la Parohia Zănești 3

pietricica turism

De 5 ani, hramul Bisericii pe stil vechi ”Sfântul Ierarh Nicolae”, Parohia Zănești 3, se sărbătorește într-o duminică apropiată de data de 19 decembrie. Decizia a fost luată de preotul paroh Ioan Roman Ceachir (despre care “Mesagerul de Neamț” a scris un text care poate fi recitit aici) și s-a dovedit extrem de inspirată.

”Data de 19 decembrie cade de obicei în timpul săptămânii, rar se întâmplă să fie sâmbăta sau duminica și pentru motivul că oamenii sunt ocupați cu serbările copiilor și cu Moșul, mulți sunt la serviciu sau au diverse probleme de rezolvat, de 5 ani încoace ținem hramul în duminica cea mai apropiată de eveniment”, a declarat părintele Ioan Roman Ceachir.

”Un alt motiv important este că și preoții sunt ocupați începând cu data de 19 decembrie, mulți sunt plecați cu Ajunul, dar au alte activități în parohii și ca să fie și preoți la slujbă, i-am invitat sâmbătă seara. Au fost în jur de 100 de oameni, au fost 7 preoți și corul Evanghelismos, care a încântat toată asistența”.

Duminică, în ziua hramului, biserica a fost neîncăpătoare, peste 140 de oameni fiind prezenți la slujbă. Cei care au stat până la sfârșit au primit o iconiță în dar din partea părintelui paroh.

De o jumătate de an, părintele Ceachir face parte din corul Evanghelismos, care este dirijat de Ciprian Ceai, dascălul părintelui Cazan de la biserica din cartierul 1 Mai din Piatra-Neamț. În această perioadă, corul are concerte de colinde în mai multe parohii din oraș, dar și din împrejurimi și participă, de asemenea, la evenimente caritabile. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.