Mandatele șefilor spitalului din Târgu Neamţ vor fi prelungite până la organizarea concursului

pietricica turism

Cele două funcții de conducere ale spitalului din Târgu Neamț, de manager și de director medical vor fi scoase la concurs anul viitor. În această lună expiră mandatele de interimar ale managerului dr. Florin Apostoae şi ale directorului medical dr. George Carp.

Primăria Târgu Neamţ este decisă să scoată posturile la concurs, dar abia anul viitor.  Până atunci, mandatele celor doi directori vor fi prelungite atât cât permite legea.

„Nu sunt decis dacă mă voi înscrie la concursul pentru funcţia de manager sau nu. Vom vedea atunci”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, actualul manager interimar a spitalului.

Dr. George Carp, actualul director medical pare să nu fie interesat de nici unul dintre posturi: „Să mi se termine interimatul şi să se scoată postul la concurs, aşa cum e firesc şi aşa cum spune şi legea. Nu iau în calcul sub nicio formă să mă înscriu la concursul pentru funcţia de manager, mai ales că nici nu am cursuri de management. Şi nu mă interesează nici postul de director medical. Eu sunt medic anestezist, iar pentru spital este important să aibă un medic anestezist. Eu încă nu am experienţa necesară”.

Unul dintre numele vehiculate ca posibil candidat pentru una dintre cele două funcţii este al dr. chirurg Caesar Lucachi. Declarația sa este nu confirmă zvonurile: „Eu sunt medic şi îmi fac meseria de medic. Şi nici nu am studii de management, chiar dacă aceste cursuri se pot face şi în timpul manageriatului. Dar în principiu nu sunt interesat de funcţia de manager de spital şi nici de cea de director medical”.

Evident, doritori pentru funcţia de manager la spitalul din Târgu Neamţ au fost, sunt şi vor fi. Chiar şi din partea unor persoane care nu sunt neapărat medici.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.