Neamț: Activitatea instanțelor blocată, grefierii protestează

pietricica turism

Toate ședințele de judecată de la instanțele din Piatra-Neamț au fost blocate astăzi, 18 decembrie, începând cu ora 10, așa cum s-a decis în întreaga țară. Grefierii au ieșit în fața instituției, în semn de protest față de intenția de abrogare a pensiilor speciale.

Deși în ședința din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă și protecție socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere cu privire la acestea, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Grefierilor.

Camera Deputaților are pe ordinea de zi a plenului de astăzi proiectul de lege care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Grefierii susțin că ei vor fi afectați dramatic de această măsură și sunt hotărâți să recurgă și la alte acțiuni de protest, care vor merge până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate.

C.M.

 

6 COMENTARII

  1. Potrivit carui art.proc. s-a intrerupt activitatea?.Prin atitudinea dvs.dovediti lacomia pe care o aveti.La oamenii necajiti care au pensia de 704 lei nu va ganditi.De ce nu luati atitudine atunci cand procesele se amana aiurea iar motivarea unei sentinte penale se face dupa un an de la pronuntare.Poate acum are timp si judecatoarea de la judecatoria Piatra Neamt sa motiveze sentinta penala din 05.04.2019.

  2. Nu inteleg pentru ce inchid institutile statului si protesteaza cand ,leafa-leafa caldurica ,peschesuri trandavie neica ,basca pensie speciala,bai da la taranul ala ceti da de mancare vati gandit?nu cai put toalele iar de pensie ce sa mai zici 200 lei Cand se dice la voi vinde vaca ,porcul sa va sature ,,,,halal democratie,,,,nu va convine diaspora va asteapta ,,,de fapt va astept in diaspora

  3. Ar fi corect ca cei care isi dau cu parerea sa aiba curiozitatea sa citeasca mai intai Statutul grefierilor, sa se intereseze in ce consta efectiv munca unui grefier si cat timp stau la munca peste program si cate interdictii au si apoi sa-si dea cu parerea.

  4. In Romania,cine a putut a blocat activitatea,a blocat transportul etc.si a obținut ce și-a propus.Greseala a fost făcută de cei ce au făcut legi cu dedicație,cu pensii speciale pentru diverse categorii de funcționari publici inclusiv pentru ei.Pensia trebuie dată după contribuția fiecăruia …Slava Domnului cei cu pensii speciale au salariu “căcălău Măria ta”,li se pare putin,schimbați slujba.Daca cu studii superioare după 43 de ani de muncă,fara discutabila grupa de abia iei 1800,nu mai bine eram necalificați toți cu grupa și aveam pensii mai mari?Ieșiți și faceți greva,când visteria va fi goala ce-o să vă mai dea la toți care nu va mai ajunge?Singurele categorii care merita sunt MAi și MAN din operativ,care nu au program ,nu au sărbători.Un sfat:la privat cu nemultumitii

  5. Sunt convins ca “ASTIA” nu traiesc din salariu . Vrei sa fii special dupa ce distrugeti vietile oamenilor .
    Foarte mulri sunt ca la Spiru Haret ” ANALFABETI INSTITUTIONALI , curve si manelisti .
    RUSINE AVETI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.