Se amână vizita pentru acreditarea Spitalului Județean

Înainte de a părăsi Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, fostul manager Codruț Munteanu a făcut demersuri pentru amânarea acreditării. Este vorba despre vizita de evaluare din a doua etapă, care a fost reprogramată acum pentru ultimul trimestru din anul 2020. „Am reușit să obțin o amânare a acreditării pentru ultimul trimestru al anului viitor. În perioada cât am fost în concediu medical am făcut aceste demersuri, pe baza unor argumente justificate, la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Spitalul a câștigat timp în acest proces de acreditare, fiindcă până la termenul inițial, care era undeva în vară, nu am fi reușit să îndeplinim criteriile, inclusiv cele privind finalizarea concursurilor pentru director de îngrijiri și pentru șefii de secții. Am discutat acest aspect și cu domnul președinte Ionel Arsene, l-am informat despre faptul că autoritatea ne-a prelungit termenul pentru vizita de evaluare. Tot ce am făcut, repet, am făcut pentru binele pacientului”, ne-a declarat dr. Codruț Munteanu. Acesta și-a încetat vineri, 20 decembrie, mandatul de manager prin concurs, după numai un an și jumătate de la semnarea contractului cu Consiliul Județean Neamț.

Până atunci, spitalul va fi trebuit să-și rezolve chestiuni importante, fără de care nu se poate prezenta la acreditare: un manager cu concurs, un director de îngrijiri cu concurs, șefi de secții cu concurs. Că altfel nu intră la acreditare. (C.I.)

One comment

  • Codul Penal

    decembrie 23, 2019 at 2:03 pm

    Toți sunt pusi pe pile &interese politice,nu înțeleg ce se face pt.pacienti??? Mizerie de nedescris,bacterii letale,mâncare de 2 bani,frig,nu au apa curenta la baie,nu exista medicamente,dr&personalul auxiliar se comporta mizerabil cu pacienții,sunt niste șpagari penali,cu salarii de zeci de mii lei/luna ,alo DGA!!!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *