Ziua living, noaptea dormitor: Idei de amenajarea a unei camere multifuncționale

pietricica turism

Pentru familiile numeroase care locuiesc în două camere și au nevoie de o încăpere pentru copii sau pentru cuplurile care stau în garsonieră și trebuie să se folosească de spațiul restrâns într-un mod cât mai practic, multifuncționalitatea este o necesitate. Sufrageria este una dintre camerele care pot fi folosite în mai multe moduri.

Iată câteva trucuri de amenajare, pe cât de simple, pe atât de eficiente prin care îți poți transforma livingul într-un spațiu multifuncțional și pentru dormit, nu numai pentru activitățile zilnice:

  • Pregătirea încăperii pentru activitățile zilnice și odihnă

Dacă ai decizi să-ți transformi livingul într-o cameră 2 în 1, trebuie să începi cu înlăturarea obiectelor inutile. Pentru că această încăpere va fi folosită și pe post de dormitor, nu vrei să fie prea încărcată cu lucruri de care nu ai nevoie cum sunt zecile de obiecte decorative, numărul înăbușitor de cărți din bibliotecă sau multitudinea de tablouri care fac ca spațiul să pară mult mai mic decât este în realitate. Nu trebuie să golești definitiv camera de aceste lucruri, dar mai renunță la unele din ele și lasă totul cât mai aerisit posibil. Pentru a crea impresia de spațiozitate, poți apela la trucul cu oglinda – să pui o oglindă de dimensiuni generoase pe unul dintre pereți. Mare grijă și cu plantele din living, să nu fie prea multe sau cu un miros mult prea puternic, care ar putea să-ți afecteze calitatea somnului. Livingul este o cameră în care intră multă lume, unde praful se pune mai des din cauza poziționării ei lângă balcon, așa că-i poți schimba un pic aerul prin vopsirea pereților. O mână de lavabilă va readuce acea notă de prospețime în viitoarea cameră multifuncțională.

  • Alegerea mobilierului potrivit unei camere 2 în 1

Într-o încăpere multifuncțională ai nevoie de piese de mobilier care pot fi utilizate pentru mai multe scopuri. Așadar, poți înlocui marea și vechea bibliotecă cu vitrină cu un set de rafturi suspendate (pentru cărți și obiectele mici decorative) și cu două sau trei comode cu sertare și uși (în care să-ți poți pune și câteva haine, dar și lenjeria de pat). Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la cumpăratul mobilei, pentru că găsești o mulțime de rafturi și comode frumoase și practice în magazinele online. De exemplu, poți alege mobila de living de la Modela, unde raportul calitate – preț este unul excepțional. Pentru cât mai multă libertate de mișcare, alege o măsuță de cafea cu roți, să o poți muta ușor în orice colț al camerei oricând dorești. Cât despre canapea, aceasta trebuie să fie în mod obligatoriu una extensibilă, să o poți transforma seara în pat. Sau, dacă spațiul își permite, îți poți lua o canapea micuță fixă și un pat rabatabil, încorporat într-un șifonier, ca să-l poți “ascunde” în timpul zilei. Aceste paturi se fac, de obicei, la comandă, în funcție de nevoi.

Ai văzut cât este de simplu să-ți reamenajezi livingul? Cu trucurile enunțate mai sus, te vei putea bucura de multifuncționalitatea camerei tale mai repede decât credeai!

sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.