Alianță electorală în Neamț: ALDE merge cu PSD!

Surse din PSD, dar și din ALDE, ne-au confirmat că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat în Neamț un protocol electoral între cele două partide, plus ceea ce a mai rămas din UNPR. Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț, nu a negat negocierile,  ”deocamdată au fost doar discuții de principiu”, a spus el și ca rămâne să se ia o decizie curând, nu este sigur dacă la acest început de săptămână.
Dacă este normal ca PSD-ul să caute aliați peste tot, poate părea ciudată poziția celor de la ALDE, care par să se îndepărteze de poziția transmisă zilele trecute de la conducereacentrală.
Acum două zile, într-o emisiune, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, spunea că : “Prima opțiune pe care le-am pus-o colegilor pe masă e să mergem singuri (la alegerile locale – n.red.), așa cum am mers și în 2016 și am intrat și în consiliile locale, și în consiliile județene, și în Parlament. (…) Prima opțiune a noastră e să mergem pe liste proprii. Eu continuu să cred că în România, valorile și principiile liberale trebuie să fie reprezentate de un partid. PNL nu mai e un partid liberal, face parte din familia populară… (…) Acesta e motivul pentru care, pentru noi, cea mai buna soluție pentru noi e sa mergem la alegeri singuri. După aceeea vedem!”
Dacă această înțelegere se va face în județ, ea va aduce avantaje numai PSD-ului și nu este vorba despre alegerile locale sau parlamentare. Miza în perioada următoare este păstrarea majorității în Consiliul Județean, unde voturile ALDE pot înclina balanța decisiv, chiar și până la schimbări majore la nivelul conducerii.

Valentin Bălănescu

One comment

  • Mihai

    ianuarie 27, 2020 at 8:30 am

    Pe mine nu mă mai interesează politica pentru că tot politic s-a luat decizia să nu mai existe liceu pentru domeniul fabricării produselor din lemn în județul Neamț…Păcat!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *