Cafeaua de dimineață: Invitat Liviu Harbuz

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. Multumim, domnule Balanescu. Nu e un mesaj din partea vreunui postac. A fost o video-cafea savuroasa, cu un interlocutor pe masura. Un tip destept, spontan, cu notorietate, direct, cu o personalitate puternica pe care o poti confunda usor cu un fel de aroganta. Un tip care spune lucruri si mai ales stie ce spune. Un comunicator excelent, posesorul unor ironii fine caracterizate de inteligenta, spuse intr-un stil mai degraba englezesc. Din pacate, nu avem educatia sa separam si indepartam balastrul de lucrurile are aduc plus valoare. Preferam politicieni analfabeti functionali, cu armate de postaci si adepti ai stilului “ba pe-a ma-tii”. Politicieni de tip interlop (fara vreun apropo), adica acele specii care isi doresc suprematia bazandu-se pe tehnici subversive, utilizand bani negri, exploatand genul fake news si mai ales atacandu-si adversarii prin diversi anonimusi cu subiecte generate de minti bolnave. Doctorul Harbuz a vorbit despre orasul de tip SMART. Ce mai trebuia completat este faptul ca, fata de marile aglomerari, conceptul SMART este mai facil de implementat in Piatra Neamt din cauza (nu datorita) lipsei industriei si a dezvoltarii oricarui tip de ramura economica, incepand cu turismul. Proiectul SMART este un proiect care s-ar potrivi manusa frumosului nostru oras, iar implementarea lui ar deveni un motiv in sine de crestere a numarului de turisti. UE va pune la dispozitia Romaniei peste 750 mil € in cel mai nou si avangardist program pe care il va implementa in spatiul comunitar “green deal”. Primaria ar trebui sa inceapa deja sa gandeasca proiecte si sa le scrie. Dar…
    Nu pot sa nu recurg la o comparatie intre ceea ce am fi putut avea in oras si ceea ce avem. Scriam cu ceva vreme in urma un mesaj referitor la problemele si mai ales solutiile municipalitatii,, in perspectiva unei video cafele cu primarul Chitic, concluzia fiind ca solutia pentru problemele orasului o reprezita profesionistii. I-ati aratat/citit opinia, inclusiv in emisiune. Am urmarit emisiunea din ziua urmatoare si am ramas socat! Stiti de ce? Printre altele, era vorba si despre proiecte viitoare ale primariei. Va amintiti, dle Balanescu, care a fost primul proiect despre care a facut vorbire actualul primar ca si l-ar dori? Vi-l spun eu! Literele volumetrice de pe Pietricica! Ar trebui sa inchei mesajul fara sa mai adaug ceva. Exact, ce-i lipseste magarului… Aceasta este diferenta!
    Incerc sa inchei intr-o nota optimista si sa sper ca ne vom trezi. Dar este foarte greu. Atat timp cat oameni valorosi precum invitatul dumneavoastra de astazi nu-si au loc in functiile din care ne-ar putea imbunatati considerabil calitatea vietii, ramanem o natie de oameni chitici sau chiar Piti(ci). E un fin apropo la luptele care se duc in subteranele politicii locale pentru ocuparea pozitiei de candidat la primarie, iar tot ceea ce se vehiculeaza pana in prezent nu prevesteste decat un alt mandat de nimicuri.
    Si totusi, o rugaminte. Alinati-ne supararea noua, celor care ne dorim profesionisti in administratie, oferindu-ne emisiuni saptamanale cu domnul Harbuz, indiferent de teme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.