„Cuza Vodă la șezătoare” – activitate dedicată Micii Uniri la Școala Gimnazială 5 Piatra Neamț

pietricica turism

Împlinirea a 161 de ani de la Mica Unire a fost marcată astăzi, 23 ianuarie, de elevii din trei clase de la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț. Ca parte a proiectului educațional „Evocarea satului românesc”, ce a început anul trecut, activitatea de astăzi a rememorat momentele istorice care au dus la crearea Principatelor Române la 24 ianuarie 1859.

Totul a fost pregătit de elevii din clasa a V-a B împreună cu diriginta prof. Gabriela Grădinariu, cei din clasa a V-a C și diriginta prof. Cristina Bălănescu, alături cu cei de la clasa a IV-a A și învățătoarea Monica Cozma.

Copiii au îmbrăcat astăzi costumele populare și, prin mici scenete, versuri și cântece au readus în prezent atmosfera politică a vremii și condițiile care au făcut posibilă unirea Moldovei cu Țara Românească. „Activitatea de astăzi este dedicată aniversării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române și face parte din proiectul educațional „Evocarea satului românesc”. Am intitulat-o „Cuza Vodă la șezătoare”, cu  argumentul în plus că anul acesta, se împlinesc 200 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. El era apropiat de poporul care l-a ales și de aceea multe din acțiunile sale își au ecoul în literatura populară”, a declarat prof. Cristina Bălănescu în deschiderea programului. După ce copiii au aflat cele mai importante repere istorice din preajma și de după Mica Unire, pe care le-au completat cu o serie de curiozități documentate din viața lui Alexandru Ioan Cuza, activitatea s-a încheiat cu un moment artisticNastasă Dorina. Elevii au interpretat cântece dedicate istoriei neamului și apoi cu toții s-au prins în hora Unirii. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.