Incompatibilitate la managerul Spitalului Județean Piatra Neamț? Un sfat competent poate veni de la Dan Vasile Constantin

Cunoscutul chirurg Alexandru Juncu, care a acceptat, cu repetiție, numirea ca manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, este unul dintre medicii cei mai căutați de pacienți din spital. Tocmai de aceea, pe lângă activitatea pe care o presta la spital, mai acorda consultații în imediata apropiere, la clinica privată Biomedica, situată chiar lângă scările care duc spre locul de muncă al managerului.

După numirea ca manager s-a discutat mult dacă domnul doctor ar fi sau nu în incompatibilitate, mai ales că Legea 95/ 2006, art. 178, spune la punctul 1, lit.a că:

 (1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:

 1. a) exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică şi de creație literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) și alin. (6- (6) Persoanele care îndeplinesc funcția de manager pot desfășura activitate medicală în instituția respectivă, cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcționare a instituției respective.)

În aceste condiții, pentru cei neobișnuiți cu chichițele juridice, lucrurile par a fi clare. Dacă primește un salariu din altă parte, sau o indemnizație, sau chiar dacă lucrează benevol, ar intra în incompatibilitate.

Astăzi, 30 ianuarie, în jurul orei 12.00, am încercat o programare, prin telefon,  pentru consultație la Biomedica Piatra Neamț. Cel de la registratură, foarte amabil, ne-a confirmat că se poate chiar mâine, urmând să ne spună ora exactă. Pentru conformitate, atașăm și convorbirea telefonică avută.

Întrucât noi nu putem să ne substituim Agenției Naționale de Integritate ( cum s-a întâmplat în cazul Dulamă, când a făcut-o doamna fostă prefect Daniela Soroceanu, acum secretara județului Neamț), ne întrebăm dacă este legală această legătură între manager și o instituție medicală privată aflată, la propriu, în coasta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Probabil cel mai în măsură să lămurească lucrurile, după secretarul județului, este chiar consilierul pe probleme medicale al  președintelui Ionel Arsene, în același timp membru al Consiliului de Administrație, dl. Dan Vasile Constantin. Mai ales că, nu trebuie să uităm, are o experiență interesantă pe mai multe planuri cu Agenția Națională de Integritate. (V.B.)

Biomedica, luând fața spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Nota bene: Să nu uităm că fostul manager Codruț Munteanu a fost contestat chiar și în momentul în care a încercat să lucreze chiar în spital.

7 comments

 • Codul Penal

  ianuarie 30, 2020 at 6:47 pm

  Este incompatibil,clar.Dar el lucrează de 100 de ani la Biomedica ,voi acum ați aflat??
  Solicitati verificări și respectarea legii!

  Răspuns

 • Joker

  ianuarie 30, 2020 at 7:36 pm

  A citit cineva despre declaratia de avere a domnului doctor? Va spun eu: 4 imobile,28 ha pamant, 7,5miliarde lei(750 000 ron). Ma intreb ce a mâncat saracul….si asta oficial ,in realitate cine stie?

  Răspuns

 • ioana

  ianuarie 31, 2020 at 1:37 am

  domnule vă apreciez pt articol ,tot ce scrieți este foarte corect ,dar vă rog sa intelegeti un lucru sj neamt nu se conduce conform legi ci după cum vor muschi lor. a se vedea concursurile anului 2020,acesti oameni se comportâ ca pe propria mosie, au înteles că suntem prosti si nimeni nu ia tauru de coarne ,dar va veni o zi…….si acum va fi……doamne ajută…….abia acum il inteleg pe dr codrut e greu sa lupti cu mafia ,dar nu imposibi.

  Răspuns

 • ion

  ianuarie 31, 2020 at 1:50 am

  o gasca de penali.

  Răspuns

 • AS

  ianuarie 31, 2020 at 8:56 am

  E singurul? He-he! SSP = Sistemul sanitar paralel e înfloritor tocmai datorită acestor specialiști pentru care ziua are minim 28 de ore, care pot fi în două locuri în același timp (scriptic, cel puțin) care posedă 4 mâini și tot atâtea urechi, care pot opera la stat și consulta post-operator la privat și așa mai departe.
  Ei sunt cei care ne spun la ce clinică privată mai sunt fonduri atunci când la stat nu mai sunt, tot ei ne spun și la ce farmacie trebuie să mergi să-ți iei rețeta, unde și când poți să-ți faci analize compensate…. Ei dau verdicte, ei hotărăsc cine moare și cine trăiește. Deja știm aproape toți cum merg afacerile.

  Răspuns

 • ion

  ianuarie 31, 2020 at 9:44 am

  cu parere de rău dr juncu semnează ca primaru asa cum ii place lui dvc si lui arsenic 2 penali.

  Răspuns

 • Florentina

  ianuarie 31, 2020 at 7:19 pm

  Ii raspund eu lui Joker. Sa aiba Joker, mii de hectare , zeci de case si sute de miliarde. Ei si? Ce face cu toate astea? E singur, adica un nefericit . Singurul lucru bun pe care il face e ca, cica e medic bun. Asta da , se pune, in rest, lacomia lui, disperata,e cu atat mai mult un motiv de mare tristete…Ma uit la el cum merge precum cainele-n lesa dupa curu lui DVC, si decorul asta ma inspaimanta si ingretoseaza…

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *