Atenție! Două secții cu acces interzis și restul cu restricții la Spitalul Județean Piatra Neamț

pietricica turism

Din cauza gripei și a contextului epidemiologic, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a decis să interzică accesul rudelor și a altor vizitatori în două secții. Este vorba de secțiile nou-născuți și ATI, dar în reanimare se poate permite prezența unui părinte care are copilul internat. „Este un ordin de ministru din 16 ianuarie 2020 care stabilește ca unul din părinți să poată însoți, la cerere, copilul internat în oricare din structurile de terapie intensivă ale secțiilor de spital”, a precizat dr. Doina Apetraoaia, șefa Compartimentului de prevenire a infecțiilor nosocomiale.

Decizia a fost luată din data de 28 ianuarie ca măsură de protecție a bolnavilor internați, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Neamț. Programul de vizite în toate secțiile spitalului a fost restricționat la trei ore zilnic, în intervalul 14-17, doar în week-end vizitele fiind premise de la ora 12 la ora 17. Ca și până acum, cei care își vizitează rudele internate nu vor fi lăsați să intre fără halat și mască la gură. „Spitalul are stoc suficient de măști și halate de unică folosință, oamenii trebuie să înțeleagă că altfel nu pot intra în saloane”, a adăugat medicul epidemiolog.

Măsura luată de spital vrea să limiteze răspândirea gripei și în contextul alertei la noul coronavirus. Până acum nu a fost nici o suspiciune la coronavirus în județul Neamț. Numărul bolnavilor de gripă a ajuns la 15, săptămâna trecută, dintre care 13 pacienți diagnosticați la spitalul județean și ceilalți la spitalul din Roman. În acest sezon gripal, au fost raportate 35 de persoane bolnave de gripă, mult mai puține decât în ultimii cinci ani. Cât despre noul coronavirus, autoritățile județene dau asigurări că sunt pregătite pentru situația că ar apărea un caz suspect, protocolul decis de Ministerul Sănătății stabilind că pacientul trebuie trimis imediat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.