Incredibil, dar adevărat: Vicele Dulamă a iertat-o pe Soroceanu de 10000 lei!

Un gest mai puțin obișnuit în lumea politică românească. Un politician umilit, dat afară din funcție, are puterea să ierte și să renunțe la 10.000 câștigați în instanță. Nu, nu este vorba despre un scenariu de telenovelă făcut să stoarcă lacrimi activistelor de partid care dau like-uri la postările lui Ionel Arsene sau cine știe cărui alt politician, s-a întâmplat la Piatra Neamț și protagoniști sunt acum cunoscuți: Laurențiu Cristinel Dulamă, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și Daniela Soroceanu, la acea vreme prefect de Neamț.

FOTO: Facebook/ Daniela Soroceanu

Daniela Soroceanu a semnat un ordin bazat pe o lege interpretată în funcție de interese de la Consiliul Județean Neamț, l-a ejectat din poziția de consilier județean și, pe cale de consecință, și din cea de vicepreședinte, unde îl deranja pe Ionel Arsene, din momentul în care nu mai putea să-i asigure niște voturi în Consiliul Local Piatra Neamț. După ce s-a luptat în instanță peste un an de zile a câștigat salariile restante, cheltuieli de judecată și 10.000 lei daune morale. Daunele morale trebuiau  plătite de Instituția Prefectului. Dulamă a dat dovadă de o capacitate de iertare greu de înțeles și a iertat Ministerul de Interne de plata daunelor morale. Nu i-a făcut nici plângere penală Danielei Soroceanu, nici celorlalți funcționari care au complotat împotriva sa. De ce a făcut asta? Pentru că aceste despăgubiri plătite, Ministerul ar fi trebuit să se îndrepte împotriva celor care au greșit voit, în folosul președintelui Consiliului Județean. Pe românește, doamna Soroceanu ar fi fost bună de plată. Ca să demonstreze tuturor că duce iertarea până la capăt și este dispus oricând să facă orice pentru a demonstra asta, Dulamă a și dansat la ziua lui Ionel Arsene cu cea care-l înjunghia pe la spate din punct de vedere administrativ.

Documentul prin care s-a perfectat tranzacția a fost semnat pe 30 august 2019 și este extrem de bine întocmit, de data aceasta doamna Daniela Soroceanu reușind să fie în interiorul legii.

 

Evident că rămâne în aer întrebarea, care au fost resorturile la care a apelat Daniela Soroceanu pentru a-l convinge pe Dulamă să renunțe la bani?

(V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *