Inspectoratul Școlar Neamț anunță dezastrul: 30 de clase în minus la liceu din 2021!

pietricica turism

În fiecare an, în momentul în care se discută rețeaua școlară a județului sau a unei localități, se duc adevărate lupte între unitățile de învățământ, în condițiile în care numărul copiilor este în continuă scădere. Noul inspector școlar general al județului Neamț, prof. Mihai Obreja, a prezentat sintetic câteva date despre situația actuală, la clasa a VIII-a, cu 102 clase de liceu și 56 de profesională, dar a atras atenția asupra dezastrului care va veni în anul școlar 2021-2022, când vor fi cu 30 de clase de liceu mai puțin.

În aceste condiții, cu 30 de clase mai puțin dacă se respectă și proporția clase de liceu și de profesională, vor exista adevărate probleme în privința asigurării numărului de ore pentru profesori. (V.B.)

2 COMENTARII

  1. De ce să scadă numărul de clase? Mai bine le-ar lăsa la fel și să fie mai puțini elevi în clase. Ar fi un prim pas către un învățământ de calitate. Profesorii ar avea mai mult timp să explice elevilor în funcție de personalitatea fiecăruia. Numărul de analfabeți funcționali ar scădea. Ia uitați-vă la școlile vestice să vedeți câți elevi sunt într-o clasă. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/analiza-clase-supraaglomerate-elevi-cu-rezultate-sub-medie-462019

  2. un punct de vedere foarte bine pus, 30-35 elevi intr-o clasa e mult prea mult, 20 spre maximum 25 a mult mai bine pentru elevi (pentru ca sistemul de invatamant e pentru ei nu pentru profesori sa aiba un job) si apoi in mod sigur si pentru profesori.
    La acest moment invatamantul asa cum este impus de la centru este doar pentru ca anagajatii din sistem sa aiba un job nimic mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.