Iulian Bulai spune că ar vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban

pietricica turism

Anunțul guvernului Orban de asumare a răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi a declanșat un răspuns categoric din partea PSD care a anunțat că va formula o moțiune de cenzură. În condițiile în care majoritatea în Parlament este nesigură, fiecare vot va conta și este posibil ca PSD să aibă și aliați neașteptați.

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat miercuri, 22 ianuarie, că ar fi dispus să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Într-o postare de pe o rețea de socializare, el acuză lipsa investițiilor din Moldova, concentrându-se pe situația autostrăzii A8 și lipsa fondurilor europene nerambursabile pentru acest obiectiv. Deputatul nemțean trage o concluzie tristă pentru regiune: „Lipsa infrastructurii ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră”. El acuză un „blat PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova” și avertizează în termeni duri că dacă nu vor fi găsite fonduri pentru autostrada A8 va vota următoarea moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Redăm integram postarea lui Iulian Bulai mai jos:

„Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum.

Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern.

Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră.

Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară ( și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum.

Nu mai ignorați Moldova. Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoare moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari modolveni să o facă.

Nemțenii și moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignorați. Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține.
Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale.

Domnule Orban, aștept acțiune și fapte.
Dacă nu vedem acțiune și promisiuni îndeplinite, atunci vot “pentru” la moțiunea de cenzură din partea mea.

De ce sunt bani pe fonduri europene nerambursabile pe alte proiecte de infrastructură în țară, dar nu și în Moldova?

Moldova are nevoie de bani pentru infrastructura mare. Acum.

Iulian Bulai
Vicepreședinte USR”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.