Primarul de Timişeşti, din ce în ce mai aproape de PNL

Odată cu sfârşitul erei Liviu Dragnea şi a pierderii guvernării de către PSD, din ce în ce mai mulţi primari PSD din Neamț încearcă să se repoziționează politic către PNL. Printre aceştia se pare că se numără şi Vasile Mărculeţ, primarul comunei Timişeşti. Chiar dacă nu a dat o declarație foarte explicită, se pare că ia în calcul să candideze anul acesta la alegerile locale din partea PNL. Şi asta, după cum a declarat, pentru că urmăreşte interesul comunei, adică să primească bani pentru dezvoltare de la noul guvern PNL.

Ajuns primar în anul 2012, de pe listele defunctului PD-L, în 2014, Vasile Mărculeţ s-a înscris în PSD, odată cu apariţia OUG 55/2014, un act normativ emis de guvernul Ponta, care a permis aleşilor locali să schimbe partidul fără a-şi pierde funcţia înaintea alegerilor prezidenţiale.

Nu pot să înțeleg de ce primarii nu au același regim ca și parlamentarii. Adică, ei își permit să plece de la un partid la altul, fără să-și piardă mandatele, în schimb noi ne pierdem mandatul de primar dacă plecăm la alt partid. Mi-am rupt pantofii ca să iasă Ponta președinte, tocmai pentru a avea o guvernare stabilă. Dar observ că cei care trădează, adică parlamentarii care îşi schimbă partidul, schimbă votul popular. Îmi urmăresc doar interesul comunei. Nu eu sunt important, ci important este interesul comunei. Iar interesul comunei înseamnă dezvoltarea acesteia”, ne-a declarat primarul Vasile Mărculeţ.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *