Sistem radiologic de ultimă generaţie la spitalul din Târgu Neamţ

Secţia de ortopedie a spitalului orăşenesc Sf. Dimitrie din Târgu Neamţ deţine de curând un sistem informatizat de vizualizare a imaginilor radiologice, care ușrează munca medicilor și vine în ajutorul pacienților. Mai multe amănunte ne-a oferit dr. Alexandru Pătraşcu: „Este vorba de un sistem radiologic care se foloseşte de mult, în multe spitale din ţară, iar noi l-am implementat de abia în acest an. Mai exact, este vorba de un sistem informatizat de vizualizare a imaginilor radiologice efectuate la punctul de radiologie din spital. Orice medic din spital poate vizualiza, din orice loc al spitalului, pe monitoarele existente din toate secţiile şi cabinetele din ambulatoriul integrat spitalului. Astfel, se economiseşte timp, medicul având acces direct asupra imaginilor sau expunerilor pacienţilor la care el a recomandat radiografii, iar medicul radiolog interpretează acea radiografie şi încarcă rezultatul ce poate fi vizualizat direct prin accesarea sistemului informatizat instalat acum la spital. Economisim timp şi cu asistentele, pentru că nu le mai trimitem după rezultate, ci accesăm direct rezultatul, listat şi ataşat foii de observaţie. Orice medic are un cont în intranet şi poate accesa imaginile radiologice de pe orice calculator vrea el din spital. A fost o idee pe care am adus-o la spital acum doi ani, iar acum s-a concretizat, cu sprijinul domnului dr. Florin Apostoae şi al domnului primar Daniel Harpa”.

Sistemul a fost achiziţionat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, iar 10% din valoarea lui a venit de la primăria Târgu Neamţ. Preţul a fost de 14.000 lei, dar pe lângă sistem au mai fost achiziţionate şi monitoare speciale.

C.T. STURZU

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Ne bucurăm mult! FELICITĂRI DOMNULUI DOCTOR ORTOPED ALEXANDRU PĂTRAȘCU,,DOMNULUI PRIMAR VASILICĂ-DANIEL HARPA! ESTE MINUNAT CĂ EXISTĂ DOCTORUL ORTOPED ȘI SECȚIA DE ORTOPEDIE LA SPITALUL ORĂȘENESC TARGU-NEAMȚ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.