Un cablu de troleu a avariat 3 mașini. Rețeaua este administrată de anul trecut de Consiliul Județean

Pietrenii vor putea să-și valorifice talentul de poeți înnăscuți, sau de epigramiști, într-o ipostază inedită pentru oraș, pe tema: cad cablurile de la instalația de troleibuz. Nefolosite de mult timp, cablurile au început să cedeze și, în această dimineață, unul dintre ele s-a rupt și a căzut în calea mașinilor care circulau prin zona Remat. Șoferii afectați, 3 la număr, nu s-au gândit să versifice la modul ”A început de azi să cadă, câte-un cablu gros pe stradă”, ci s-au dus direct la Poliția municipiului.

”Noi le-am dat adeverințe ca să-și poată repara autoturismele avariate, însă pentru despăgubire vor trebui să se adreseze administratorului rețelei”, a declarat comisarul șef Dănuț Urserescu, șeful Biroului de Poliție Rutieră Piatra-Neamț. Cum cetățeni au sunat și la redacția Mesagerul, am căutat să vedem cum s-a ajuns la această situație.

Nadia Năstase, directorul de la Troleibuzul, ne-a declarat că, de la 1 decembrie 2019, rețeaua de cabluri nu se mai află în administrarea societății, find preluată de către Consiliului Județean Neamț.

Așadar, instituția condusă de Ionel Arsene este responsabilă și datoare să suporte reparațiile autoturismelor peste care cad cablurile de troleu. Dacă păgubiții sunt perseverenți și cer daune. Și cel mai probabil, astfel de incidente se vor mai întâmpla, având în vedere diferențele mari de temperatură dintre noapte și zi. Și de unde până acum, șoferii erau cu ochii-n patru la pietoni și la alți participanți la trafic, de acum ar face bine să se uite și din când în când și la rețeaua (nefolosită) de cabluri de troleu. Este sursa noilor amenințări pentru integritatea lor și a mașinilor lor.

Adrian Niță, în numele Consiliului Județean Neamț a declarat că în acest moment este în desfășurare o procedură pentru încheierea unui contract de pază. Mai ales că există suspiciuni că ”persoane interesate”, care știu că rețeaua nu mai este sub tensiune, ar putea fi tentate ”să ajute” cablurile să cadă pentru o bună valorificare.

C.M.

 

 

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. “Adrian Niță, în numele Consiliului Județean Neamț a declarat că în acest moment este în desfășurare o procedură pentru încheierea unui contract de pază.”
    Ce sa pazeasca? Sa nu mai cada cablurile? 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.