Spitalul de Urgență Piatra Neamț, în atenția președintelui Consiliului Județean

Ionel Arsene a făcut o vizită la unitatea spitalicească, pentru a vedea stadiul lucrărilor de modernizare a Laboratorului de imagistică

Lucrările de modernizare a spațiului în care va fi deschis Laboratorul de imagistică medicală au fost finalizate. În cursul zilei de astăzi, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, a efectuat o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital din Neamț, acolo unde vor funcționa noul computer tomograf, aparatul de radiologie pentru oase lungi și cabinetele medicale ale specialiștilor în imagistică.

Cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț au fost amenajate șase spații în care va funcționa Laboratorul de imagistică. „Urmăresc îndeaproape toate proiectele care se derulează în Spitalul Județean. Mă interesează să fie lucrări de cea mai bună calitate, realizate la termen. Apreciez cum arată spațiile pregătite pentru computerul tomograf și aparatul de radiologie, care vor deservi Unitatea de Primi Urgențe. Suntem în faza de obținere a avizelor pentru funcționarea acestor echipamente. Cea mai importantă aprobare este a Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare. Îi asigur pe nemțeni că acord toată atenția domeniului sănătății! Mă preocupă să modernizăm spitalele, să le dotăm, să avem grijă de pacienți și de specialiști!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Odată cu punerea în funcțiune a celor două aparate, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe vor avea aparatura necesară pentru investigații și diagnostic rapid, iar aglomerația de la actualul computer-tomograf va dispărea.

În cursul anului trecut s-au alocat aproape 20 de milioane de lei de la Ministerul Sănătății, pentru investiții în sistemul de sănătate din județ. Banii sunt folosiți pentru dotările cu aparatură medicală în cele cinci spitale importante din Neamț. Astfel, Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț i-au fost alocați 10.406.000 milioane lei, bani folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale, precum un nou computer tomograf, aparate de anestezie, paturi pentru ATI, unități pentru laparoscopie și monitoare pentru funcții vitale; Spitalului Municipal de Urgență Roman i-au fost alocați 3.444.000 lei, o parte din sumă fiind folosită pentru achiziționarea unui computer tomograf; Spitalul Orășenesc Târgu Neamț a fost finanțat cu 3.488.000 lei, Spitalul Orășenesc Bicaz cu 1.813.000 lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani cu 469.000 lei, banii fiind folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală.

 

alegeri locale psd

6 COMENTARII

  1. Vorbe de publicitate electorala domule președinte !!! ce știți despre medicina ? cifre stupide. Ce stiti despre specialiști: NIMIC. Mare achiziție TOMOGRAF…. Ce-i aia….Avem vreo 4 în oraș…În spitalul asta acum 20 de ani, doamna Dr. Georgeta Vintea, pe atunci si director DSP a început demersuri pentru a achiziționa un ANGIOGRAF (spre informare: e un aparat radiologic cu care se vizualizează vasele de sânge, se introduc catertere, se “desfunda vase” , de exemplu în infarcte , în toate, se pot dilata vase si pune stenturi, se pot bemoliza (sufoca) tumori…..Și multe altele) Atunci doamna doctor mi-a propus sa încep cursuri de competenta pentru a opera pe angiograf.. Din păcate o luna mai târziu un infam senator PRM (Badea) a regizat o “infracțiune” arestând-o. Ulterior m-am adresat următorului director DSP în naivitatea mea ca sa încep cursurile, acestea (DUMNEZEU sa-l ierte) m -a făcut nebun: “Doctore , ai înnebunit?! Te crezi în universitate? Bagă-ți mințile în cap !!!”………De 20 de ani nu s-a mai făcut si nu se face nimic si nici nu se va mai face!!! De atâția ani toate infarctele care ar putea fi evitate iau drumul Iașului, uni nu mai ajung…. De atâția ani nimeni din colegi n-a mai fost dispus da facă sacrificiul asta deoarece la Cateterism ești aproape veșnic în garda, chiar la domiciliu sau pe strada: te suna si sari ca pompierii….Acum, pentru mine e prea târziu, alți amatori nu apar ; cite mii de infarcte nu ar fi fost salvate în atâția ani prin intervenții în timp util (chiar si soția mea)……..Timpul trece, noi trecem TRAIASCĂ INERȚIA !!!! Mi-a sila: Asta inseamna sa ai specialiști care vor sa facă un pas înainte si pe conducători sa-i doară în cot.

  2. Daca medicii mai in varsta blocheaza folosirea acestor aparate, si nu sunt promovati medicii tineri sa lucreze cu ele, degeaba. Au mai fost cazuri de aparatura noua adusa la SJN, si care era nefolosita, pentru-ca daca seful/sefa de sectie nu se pricepea sa umble cu ea, atunci nu lasa sa lucreze cu ea nici pe altii. Tipic ca la Piatra-Neamt!

  3. Cu siguranta pe domnul Arsene (…), nu-l intereseaza sanatatea asa cum intelegem noi acest termen. La el e o necesitate electorala. Daca se cumpara un stetoscop, un tensiometru, un ambalaj mai voluminos cu te miri ce pentru spital, hop si domnul Arsene la poza langa el. Sunt sigur ca daca s-ar cumpara o maimuta care sa-i bine dispuna pe bolnavii psihiatrici, domnul Arsene, (…) ,ar fi primul cu maimuta la brat. Iar (…)cu aparatul foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.