3 obiceiuri care te ajuta sa prelungesti durata de viata a laptopului tau

pietricica turism
Happy mature man using laptop computer while sitting on a sofa at home

Ca orice dispozitiv electronic, laptopul tau are o durata de viata relativ scurta. In plus, acesta a devenit un accesoriu atat de popular, incat poate fi gasit aproape in orice casa, fiind chiar mai cautat decat un calculator si aproape la fel de utilizat ca un smartphone. Motivul pentru care aceste gadget-uri sunt atat de folosite il reprezinta comoditatea pe care o ofera utilizatorilor sai.

Drept urmare, piata tehnologica s-a dezvoltat atat de rapid incat o durata lunga de viata a produselor nu este deloc profitabila. Coincidenta sau nu, laptopurile se strica cel mai des atunci cand au depasit data scadenta pentru garantie. Intr-o astfel de situatie, nu-ti ramane decat sa achizitionezi unul nou. Exista, totusi, cateva metode prin care poti mentine un astfel de dispozitiv functional.

Iata cum te poti bucura de laptopul tau mai mult timp

Pentru a putea folosi laptopul mai mult timp, trebuie sa ii asiguri o mentenanta corespunzatoare. Nu este o sarcina grea, ci trebuie doar sa-ti formezi cateva obiceiuri prin care vei evita suprasolicitarea aparatului, pastrandu-l la un nivel satisfacator de functionare.

Evita supraincalzirea

Ca orice dispozitiv electronic, uzura il va afecta la un moment dat. Primul simptom al faptului ca acesta nu mai functioneaza in parametri optimi este supraincalzirea. In acest fel, laptopul iti transmite ca nu mai are capacitatea de a-si duce la capat sarcinile, din diferite motive. Pentru a evita o defectiune totala, este recomandat sa apelezi la serviciul de reparatii laptopuri la Salut-it, astfel incat sa inlocuiesti piesele uzate si sa poti utiliza aparatul in continuare. De asemenea, poti folosi mese pliabile, de diferite dimensiuni, care-ti faciliteaza aerisirea lui.

Picture of happy young man in grey t-shirt sitting on sofa at home. Working on laptop computer and smiling while drinking a coffee.

Stocheaza datele pe un drive extern

Una dintre cele mai mari probleme ale unui laptop o reprezinta supraincarcarea cu date. In acest caz, trebuie fie sa analizezi toate datele pe care le-ai stocat in memoria sa si sa le elimini pe cele de care nu mai ai nevoie, fie sa le stochezi pe un dispozitiv extern, precum un hard sau chiar pe un drive online, unde vei avea acces doar tu cu un user si o parola. Chiar si asa, este recomandat sa faci o verificare regulata a acestor informatii si sa le elimini pe cele de care nu mai ai nevoie. De multe ori, vei observa ca memoria dispozitivului tau este ocupata de documente pe care nu le-ai mai accesat de foarte mult timp si care si-au pierdut utilitatea.

Curata-l de praf

Acesta este un obicei pe care trebuie sa-l ai indiferent de tipul produselor electronice. Praful depozitat poate patrunde in piesele esentiale, ducand la o functionare defectuoasa sau chiar la un scurt-circuit. Poti evita toate aceste neplaceri folosind o carpa si putina solutie lichida.

Intretinerea unui laptop nu este o sarcina dificila. Totusi, trebuie sa o faci in mod regulat pentru a-i asigura o viata lunga, dar si pentru a-l ajuta sa functioneze la capacitate maxima.

sursa foto: envato.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.