Prima ”victimă” a coronavirusului în Neamț: conducerea DSP!

În timp ce în presa centrală apar tot felul de comunicate privind ce trebuie să facă populația ca să prevină infecția cu coronavirus, în Neamț asistăm la o situație greu de înțeles. Prefectul județului, dl. George Lazăr a cerut vineri, 21 februarie, demiterea conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț pentru lipsă de comunicare în privința unor măsuri de prevenire luate în județ. Cererea a fost dublată de încă una chiar astăzi dimineață, 24 februarie. Contactat telefonic, George Lazăr a confirmat faptul că  a cerut demisia conducerii DSP : „M-am confruntat cu o situație greu de conceput. Am aflat din alte surse despre faptul că există câțiva cetățeni străini aflați sub observație în județul Neamț. Consider că nu este normal ca prefectul județului să nu fie informat despre acest lucru și din acest motiv am cerut demiterea conducerii DSP Neamț încă de vineri și am revenit cu această solicitare și astăzi, 24 februarie. Pe lângă lipsa de comunicare, mai am și alte lucruri de reproșat celor de la DSP, dar voi detalia la timpul potrivit.”

Directoarea DSP Neamț, doamna Anca Movilă nu a răspunus apelurilor redacției, dar surse din zona instituției pe care o conduce ne-au confirmat că ar fi vorba despre monitorizarea a cel puțin 4 cetățeni străini, dintre care doi s-au întors recent din China Continentală. Ei sunt sub observație la domiciliu și până în acest moment nu există vreun semn că ar fi bolnavi.

(V.B.)

3 comments

 • Dr Dre

  februarie 24, 2020 at 10:35 pm

  Nu sunt teste pt coronavirus in Neamt domnule prefect….in niciun spital.

  Răspuns

 • Liliana

  februarie 25, 2020 at 8:41 am

  Doamne ce ma bucur ca este schimbata aceasta doamna! Ce cauta la conducerea DSP Neamt, un inginer chimist, nu mai sunt medicii in acest domeniu? Drept dovada aceasta doamna a pus o gramada de oameni pe drumuri, nu stie legislatie si vorbeste doar cat sa bage lumea in ceata. Profesional, doamna, este zero.

  Răspuns

 • Ursul maro

  februarie 26, 2020 at 4:52 am

  Doamna este pesedista.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *